Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2008,
20.02

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 27. 2. 2008, 20.02

8 let, 2 meseca

Kavčič novi selektor mlade reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na mesto selektorja mlade slovenske reprezentance (U21) imenovala Tomaža Kavčiča.

Trener Livarja bo tako selektorsko vlogo prevzel od Branka Zupana, ki ni dobil zaupnice. Izvršni odbor se je na 19. seji odločil za izkušenega 52-letnega Tomaža Kavčiča, ki je v svoji karieri vodil pet prvoligaških ekip (Hit Gorica, Bela krajina, Ljubljana, Factor in Livar), leta 2000 pa je nogometaše HiT Gorice vodil tudi v prvem krogu pokala UEFA. Sicer bo Kavčič do konca tekoče ligaške sezone vodil tudi ekipo Livarja, ki se bori za obstanek v Prvi Ligi Telekom Slovenije, pogodbene obveznosti z NZS pa pričnejo veljati z začetkom junija. Mlada slovenska reprezentanca se bo pod vodstvom novega selektorja prvič predstavila 26. marca, ko bo v Domžalah na sporedu prijateljsko srečanje proti vrstnikom z Rusije.

"Prvi stik s predsednikom NZS je bil vzpostavljen 20 dni nazaj. Vloga selektorja mlade reprezentance mi predstavlja veliko čast, pa hkrati tudi veliko obveznost, saj mi je Izvršni odbor izkazal zaupanje. Zdaj se moramo dogovoriti še okrog strokovnega vodstva, zaenkrat še ne vem, kdo bodo moji sodelavci. V naslednjih dneh se bom seveda posvetil mestu trenerja Livarja, sam nas čaka prva tekma v spomladanskem delu, potem pa bodo prišli na vrsto dogovori o strokovnem vodstvu pri mladi reprezentanci. Menda nas čaka spomladi le ena akcija, prijateljska tekma proti Rusiji. Upam da ne bo zaradi tega trpelo moje delo pri Livarju in bom lahko opravljal še mesto trenerja do konca prvenstva, nato pa se bom zagotovo osredotočil le na reprezentanco. Tako bom moral doseči tudi dogovor s klubom,'' je dejal novopečeni selektor.

Rob ostaja, Jarc prihaja

IO je prav tako potrdil, da bo delo selektorja reprezentanc U17 in U18 v letu 2008 še naprej opravljal Damir Rob, ki pa bo v letu 2009 vodil reprezentanci U18 in U15.

Tomaž Kavčič pa ni edino novo selektorsko ime v strukturi slovenskih reprezentanc. Odgovorno delo selekcijskega postopka za reprezentanci U15 in U16 bo v letu 2008 opravljal Borut Jarc, ki bo s svojima reprezentancama vstopil tudi v leto 2009, saj bo takrat na čelu reprezentanc U16 in U17.


Potret Tomaža Kavčiča:

Rojen: 28. 11. 1953, Novo mesto Igralska kariera: Gorica, Slovan, Kompas Holidays - (zvezni igralec) Trenerska kariera: Črnuče, Svoboda, Gorica, Bela krajina, Grosuplje, Ljubljana, Bela krajina (2003-2006), Factor (2006), Bela krajina (2007) in Livar (2007-2008) Največji trenerski uspeh: Pripeljal Belo krajino in Factor v 1. ligo

Tomaž Kavčič je igralsko kariero pričel na obali pri Hit Gorici. Po nekaj letih nastopanja za člansko ekipo se je preselil v slovensko prestolnico, kjer je nekaj časa branil barve Slovana. V času aktivnega igranja nogometa se je preiskusil tudi v tujini, igral je namreč v tretji avstrijski ligi, kar pa ni trajalo dolgo. Kmalu za tem je sklenil svojo igralsko pot v takratnem slovenskem prvoligašu Kompas Holidays. Kavčič se je po igralski karieri preusmeril v trenerske vode. Prvo nalogo je pred dobrim desetletjem opravljal kot pomočnik trenerja v Hit Gorici, kjer je ostal dve leti. Samostojno je prvič sedel na trenerski stolček v ljubljanskih Črnučah, ki so takrat nastopale še v 2. ligi. Sledila je Svoboda, nato pa povratek v mesto vrtnic, kjer je prevzel mlajšo selekcijo, dva meseca pa je bil zadolžen tudi za člansko ekipo iz Nove Gorice.

V naslednji sezoni je prvič sedel na klop Bele krajine, ki je takrat nastopala v 2. ligi. Po dveh letih pri takratnem drugoligašu Grosuplju in pri ''pokojni'' Ljubljani se je ponovno vrnil v Črnomelj. V sezoni 2003/04 je Belo krajino pripeljal v 1.ligo, leto kasneje pa mu je z ekipo tudi uspelo ostati v prvoligaški druščini. Naslednjo sezono je spomladi zaradi slabih rezultatov odstopil in kmalu prevzel Interblock, kjer je bil eden izmed zaslužnejših za napredovanje v 1. ligo. Po tem uspehu se je ponovno vrnil v Črnomelj, kjer je jeseni deloval kot športni direktor, spomladi pa je po odstopu Zvoneta Magiča prevzel še trenersko funkcijo.

Konec septembra leta 2007 je zapustil klop drugoligaša Bele krajine in se preselil v Ivančno Gorico, kjer je pri Livarju zamenjal Branka Vrščaja. 27. februarja leta 2008 pa je bil izbran še za selektorja mlade izbrane vrste (U21).

Ne spreglejte