Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
5. 6. 2016,
22.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

3

Natisni članek

Srečko Katanec Aleksander Čeferin

Nedelja, 5. 6. 2016, 22.59

6 let, 7 mesecev

Srečko Katanec po tekmi Slovenija : Turčija

Nogometna zveza trdi, da novice o selektorju Reji niso resnične, Katanec se je pošalil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

3

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je po tesnem porazu s Turčijo, udeleženko letošnjega Eura, dejal, da je zadovoljen zlasti z igro v prvem polčasu. Govorice iz Italije, češ da ga bo na mestu selektorja zamenjal Edoardo Reja, so ga nasmejale.

''Slišal sem se z Edijem in ga povabil, da pride v Slovenijo. Predsednik ne ve nič o tem,'' se je Srečko Katanec šaljivo odzval na vprašanje, ali so novice, ki sta jih v Italiji razširila časnik La Gazzetta dello Sport in državna televizija RAI, o tem, da bo na selektorski stolček Slovenije prišel zamejski Slovenec Edoardo Reja (zdajšnji trener italijanskega prvoligaškega kluba Atalanta iz Bergama), resnične.

''Predsednik je bil enako presenečen nad novicami iz medijev. Niso resnične. Iz tega ni nič,'' je pojasnil Matjaž Krajnik, predstavnik za stike z javnostjo pri Nogometni zvezi Slovenije, ki je med tekmo v Stožicah govoril s predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom, Katanec pa je nadaljeval: ''S tem nimam težav. Če misli zveza, da ima boljšega človeka, z mano ne bo imela težav,'' se je nasmejal, dobro voljo pa širil tudi po porazu s Turčijo, saj ga je navdušila igrivost oslabljene reprezentance. Zlasti v prvem polčasu. V danih okoliščinah, pogojenih z odsotnostjo številnih igralcev, to šteje kot lep dosežek. 

Katanec je slovensko reprezentanco v tem koledarskem letu vodil na štirih tekmah. Na vseh je prejel le dva gola, ki pa sta bila usodna za tesna poraza. Prvega je doživel na Severnem Irskem (0:1), drugega pa v Stožicah proti Turčiji, ko je slovensko mrežo zatresel Burak Yilmaz.

Po golu so odigrali na dobri ravni

Selektorja je sodnik nekajkrat pošteno razjezil. | Foto: Selektorja je sodnik nekajkrat pošteno razjezil. ''Po hitro prejetem golu smo prvi polčas odigrali na kar dobri ravni. Škoda, da nismo dosegli zadetka iz vseh priložnosti, ki smo jih imeli. Drugi polčas je bil 'tako-tako'. Spet smo imeli priložnosti, da bi dali gol, a ga nismo. Prišli smo v lepe priložnosti, imeli še par akcij, kjer bi lahko odigrali mirnejše in lepše ... V fizičnem smislu nismo bili tako močni kot na Švedskem. Nekateri so bili že utrujeni. Saj veste, s kakšnimi zdravstvenimi problemi smo se ukvarjali,'' je spomnil na številne odpovedi članov udarne enajsterice, ki so manjkali med reprezentančno akcijo s Švedsko oziroma Turčijo.

''Teh 14 dni, ki smo jih preživeli z reprezentanco, si zasluži pozitivno oceno. Ne glede na to, da smo izgubili tekmo in je manjkalo veliko naših igralcev. Zdaj točno vem, kakšen kader imam na voljo in kaj se da postoriti. Moja želja je le, da fantje opravijo poletne priprave tako kot morajo in pridejo na naslednji zbor zdravi. Potem bo to to,'' se veseli novega snidenja pred začetkom kvalifikacij za SP 2018, ki se bodo s tekmo proti Litvi začele septembra. 

Selektor ni želel javno ocenjevati učinka novih kandidatov, ki še nimajo veliko nastopov za izbrano vrsto. Dejal je le, da bomo njegove odločitve razbrali ob naslednji reprezentančni akciji, ko bodo nekatere imena, ki so bila zdaj na seznamu, prečrtana. ''Videli boste, kdo bo prisoten na drugem zboru, pa si potem ustvarite svoje mišljenje,'' je bil skrivnosten.

Slovenija je proti Turkom zapravila kar nekaj priložnosti za gol. | Foto: Slovenija je proti Turkom zapravila kar nekaj priložnosti za gol.

Upa, da bo šlo takrat, ko bo šlo zares, notri

"S prvim polčasom sem bil zadovoljen. Čeprav je zadnja linija prvič zaigrala skupaj v takšnih postavi, smo prvih 45 minut odigrali všečno in bili boljši od Turkov. Če sem sploh prav videl tekmo (se je nasmejano obrnil proti predstavnikom sedme sile, op. p.). Saj niso Turki razen zadetka niti enkrat pošteno udarili proti golu. Pri nas pa ima Berić žogo na glavi, je v enakem položaju kot Turki, a gre žoga žal v vratarja. Upajmo, da bo takrat, ko bo šlo zares, šlo notri. To se mora zabiti,'' upa Katanec, da se bo izboljšala učinkovitost v slovenskih napadih, a tudi dodal, da od Roberta Berića, ki ni igral osem mesecev, ne moreš čez noč pričakovati več. Krčan se je v izdihljajih prvega dela znašel v ugodnem položaju, streljal z glavo, a turški vratar ni imel večjih težav.

''Trudil se je, a bo potreboval čas, da se bo vrnil v formo,'' je omenil Krčana, ki je v prvem polčasu zapravil najlepšo priložnost za Slovenijo. V drugem sta jo Milivoje Novaković in Josip Iličić.

Ne spreglejte