Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
11. 10. 2013,
9.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boštjan Cesar Srečko Katanec Slaviša Stojanović Samir Handanović Zlatko Zahović

Petek, 11. 10. 2013, 9.10

7 let, 12 mesecev

Kapetan Slovenije obljublja hud boj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če za koga izmed slovenskih reprezentantov, bo današnja tekma proti Norveški primerna za Boštjana Cesarja, ki je znan po nepopustljivosti in agresivnosti.

Ko imaš v ekipi soigralca, kot je 31-letni Ljubljančan, ki se nikogar ne ustraši, je vselej odločen in s svojim stasom nasprotniku zlahka nažene strah v kosti, je lažje. Jasno je, da si danes v Ljudskem vrtu ne moremo obetati poslastice. Skorajda zagotovo je, da bomo spremljali trd boj med Slovenci in robustnimi Norvežani, v katerem bosta veliko vlogo odigrali tudi agresija in odločnost, ki jo bodo pokazali nogometaši obeh ekip. Če od koga, potem oboje lahko pričakujemo prav od slovenskega kapetana, ki je ob 191 centimetrih in izklesani postavi pravi steber obrambe, ob brezkompromisnosti, ki jo vselej kaže, pa tudi pravi kapetan Slovenije. "Dobro smo se pripravili za tekmo proti Norveški. Vemo, da ne bo lahko. Pričakujem 'pretep' na igrišču. Vemo, da Norvežani igrajo na dolge žoge. Potruditi se moramo, da bomo spustili žogo na tla in da bomo še agresivnejši od nasprotnika," pot do zmage razkriva Boštjan Cesar, ki je do zdaj v reprezentanci zbral kar 70 nastopov in je rekorder v zdajšnji zasedbi. Prav to je bil kriterij, po katerem se je Srečko Katanec, ko je drugič sedel na selektorsko klop Slovenije, odločil, komu bo nadel kapetanski trak. Ne zgolj zaradi tega, tudi zaradi obnašanja na igrišču lahko selektorjevi odločitvi zgolj prikimamo.

Da bo mreža še tretjič zapored nedotaknjena …

Branilec italijanskega prvoligaša Chieva je bil na igrišču tudi na prvi tekmi med Slovenijo in Norveško v teh kvalifikacijah, ko je naša izbrana vrsta, takrat še pod vodstvom Slaviše Stojanovića, nesrečno izgubila z 1:2, potem ko je gol prejela z enajstih metrov tik pred koncem tekme. "Te tekme se seveda spominjamo. Dobro vemo, kaj se je tam dogajalo in kakšne napake smo delali. Zdaj si nismo ogledovali posnetkov te tekme, saj to ni bilo potrebno. Dobro namreč vemo, kaj ni bilo prav. Narediti moramo vse, da se nam napake, ki smo jih storili takrat, ne bodo ponavljale," je še povedal izkušeni branilec, ki se nemalokrat vpiše tudi med strelce. Do zdaj je v dresu Slovenije zabil kar šest golov. Seveda se ne bi pritoževal, če bi sedmega pospravil v mrežo Norvežanov, a bolj kot to, kako premagati nasprotnikovega vratarja, se bo ubadal z vprašanjem, kako gostom preprečiti pot do vrat Samirja Handanovića. Po daljšem času je zdaj Slovenija kar dve kvalifikacijski tekmi zapored mrežo ohranila nedotaknjeno. Zdaj bodo reprezentanti naredili vse, da jo še tretjič. "Na zadnjih dveh tekmah smo dokazali, da lahko tudi v obrambi odigramo na visoki ravni. Na dveh tekmah nismo prejeli gola, kar je zelo dobro in nam daje samozavest. Jasno je, da bomo naredili vse, da tudi na naslednjih dveh tekmah, najprej proti Norveški in potem še proti Švici, žoga ne bo končala v naši mreži," je za konec obljubil nogometaš, ki je vse bližje prvemu mestu večne lestvice po številu nastopov v članski reprezentanci, na katerem je še vedno legendarni Zlatko Zahović z 80 tekmami. Po današnji bo Cesar za nekdanjim zvezdnikom Slovenije zaostajal zgolj še za devet tekem, a bolj kot to bo pomembno, da bo s soigralci dosegel polni izkupiček.

Ne spreglejte