Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
12. 10. 2012,
6.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl reprezentanca Ciper Slovenija

Petek, 12. 10. 2012, 6.40

8 let

Kampl: Če ne bom igral, ne bom razočaran

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko bosta selektorja Cipra in Slovenije danes približno uro pred začetkom tekme naznanili enajsterici, bodo številni pogledali, ali je v domači izpisano ime Kevina Kampla.

"Ne bom razočaran, če ne bom igral. Seveda si vsak želi nastopiti, a selektor je tisti, ki odloča. Jaz bom v vsakem primeru njegovo odločitev spoštoval," pred tekmo pravi Kevin Kampl, ki je še pred kratkim odločno napovedoval, da si želi na tekmi proti Cipru vpisati prvi nastop v članski izbrani vrsti. Njegove besede nekaj dni pozneje so pričakovane, z drugačnimi bi vnesel dodaten nemir v reprezentanco. "Počaščen sem že, da sem sploh zraven. Na treningih se trudim, če bo selektor ugotovil, da lahko pomagam, super. Če ne, bom priložnost dobil pozneje. Upam, da bom čez nekaj let postal pomemben člen te ekipe," je dodal. Trenutno je pomembna le Slovenija in ne posamezniki. Domača tekma proti Cipru je lepa priložnost, da ekipa Slaviše Stojanovića v tretjem poskusu pride do prvih točk v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014. "Čaka nas težka tekma. Moramo biti pravi. Če bomo, bodo točke prišle. Najprej bomo morali dobro stati v obrambi, v napadu pa igrati hitro. Gostje se bodo zaprli, prostora bo malo. Treba bo izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Od prve minute bomo z agresivno in hitro igro skušali napasti goste. Tako moramo igrati vedno. Moramo pokazati, kdo je v Mariboru gospodar. Od prve minute mora biti vsakemu na štadionu jasno, kdo je kdo," je odločen nadarjeni vezist.

Takoj moramo začeti nabirati točke

V reprezentanci je bil že konec maja za prijateljsko tekmo proti Grčiji v Avstriji. Zdaj je stanje drugačno, bolj napeto. Igra se za točke, Slovenija je v slabšem položaju.

"To je povsem druga tekma, vzdušje je drugačno. Je pa tudi zdaj lepo. Ko si v reprezentanci, si vedno ponosen," je ponovil nogometaš Red Bull Salzburga, ki je bil širši slovenski javnosti še pred nekaj meseci neznanka, zdaj pa je v središču pozornosti. Med navijači je zelo priljubljen. "To mi seveda prija. Lepo je, če je moja igra všeč navijačem. Upam, da bom imel priložnost to dokazati tudi zdaj. Sem pa še mlad. Moram se naučiti še marsikaj. Vsak dan se trudim po svojih najboljših močeh. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," pravi nogometaš, ki je v torek, v času priprav za tekmi proti Cipru in Albaniji, praznoval 22. rojstni dan. Tudi on se, čeprav ga septembra ni bilo zraven, zaveda, da po dveh porazih prostora za nove spodrsljaje ni. "Tako je. Čim prej moramo začeti nabirati točke. Če ne bomo, nam lahko tekmeci uidejo, potem pa bo težko. Ni pa še nič odločenega. Pred nami je še veliko število tekem, med drugim igramo še enkrat tudi proti Švici in Norveški. Gremo iz tekme v tekmo, vedno si želimo zmagati in videli bomo, kaj bo to na koncu pomenilo," se z nadaljnjim potekom kvalifikacij Kampl ne obremenjuje preveč.

Verjame, da bo štadion poln

Za konec še beseda o Ljudskem vrtu. Bo podpora s tribun mariborskega štadiona prava? "Seveda upam in verjamem, da bo. Za vsakega igralca je lepo, če igra pred polnim štadionom. Sam sem Mariborčan, moji starši so iz Maribora. Meni bi še toliko bolj pomenilo, če bi se zbralo veliko število navijačev, ki bi navijali za nas. Upam, da bo tako. Jaz pa obljubim, da se jim bomo oddolžili z dobro predstavo in zmago," je navijače za konec pozval Kampl, ki je sicer rojen in vzgojen v Nemčiji.

Ne spreglejte