Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
21. 8. 2015,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Saša Gajser Ante Šimundža

Petek, 21. 8. 2015, 20.19

8 let

Kaj bo Mariboru prinesel nov veter?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bo, podobno kot včeraj, na sporedu le ena tekma sedmega kroga prve slovenske nogometne lige. Maribor se bo z novim trenerjem predstavil v Velenju.

Po bolečem porazu na domačem derbiju proti Olimpiji z 0:3 se je pri Mariboru zgodila sprememba na trenerskem stolčku. Anteja Šimundžo, ki je vijoličaste v dveh letih popeljal do šestnajstine finala evropske lige in v ligo prvakov ter odstopil sam, je začasno nasledil njegov dozdajšnji pomočnik Saša Gajser. Ta ob svojem prvem medijskem nastopu v novi vlogi ni ravnal najbolj pametno, na vprašanja novinarjev ni hotel odgovarjati, in sedmo silo presenetil z monologom, v katerem je imel na njen račun povedati marsikaj pikrega.

Dolgoletni uslužbenec Ljudskega vrta je presenetil, si s tem verjetno naredil medvedjo uslugo, a dal hkrati vedeti, da ga zanima le to, kaj se dogaja na igrišču. Tam od Maribora seveda pričakuje zmago. "Moja energija je te dni usmerjena v dobrobit ekipe, ki se je znašla v položaju, ki se v športu dogaja. V Velenju moramo pokazati tisto, kar nam je v prejšnjih tekmah manjkalo. Če bo tako, bodo tudi rezultati in igra boljši," je med drugim pred tekmo povedal trener, ki bo debitiral v samostojni vlogi.

"Lažje je zamenjati trenerja kot celotno ekipo, a jasno je, da moramo tudi nogometaši prevzeti velik del krivde za to, kar se nam dogaja. Igramo mi, ne trenerji. Če se ne bomo postavili tako, kot se moramo, nam ne more pomagati niti Mourinho (Jose, sloviti Portugalec na klopi londonskega Chelseaja, op. p.). Igralci smo si med sabo povedali marsikaj. To, kar gledamo zadnje čase, ni Maribor, ki bi si ga želeli navijači. Zdaj moramo začeti igrati bolje. Izgubljenega ni še čisto nič, tekem je še veliko. Tragedije ne vidim. Čas je, da se zbudimo in nekaj naredimo," pa je pred tekmo proti Rudarju pogled garderobe predstavil eden izmed njenih izkušenejših mož, nekdanji reprezentant Marko Šuler.

V Velenju Mariborčanom ne bo lahko. Maribor bo oslabljen, saj ob poškodovanih Aleksandru Rajčeviću, Petru Stojanoviću, Welleju Ndiayeju in po novem tudi Marwanu Kabhi ne bo mogel računati niti na kaznovanega Abela Giglija. No, glede na to, kaj je ta branilec pokazal na derbiju, je morda celo bolje, da je tako.

Navijači vijoličastih se sprašujejo, kaj novega bo ponudil Gajser. Zanima jih predvsem, ali bo v ogenj poslal številne mlade nogometaše, ki v Ljudskem vrtu že nekaj časa čakajo na priložnost. Na odgovor bodo morali počakati do prvega sodnikovega žvižga tekme v Velenju, pred katero imajo svoje načrte seveda tudi domačini. Ti po katastrofalnem začetku sezone in treh porazih na začetku v zadnjih treh krogih niso izgubili. Osvojili so pet točk. Novo bodo iskali že danes. Nad Mariborom so v Velenju že zmagovali. Nazadnje prav zadnjič, ko so vijoličasti gostovali ob jezeru. V 28. prvenstvenem krogu prejšnje sezone so bili od gostov boljši z 2:0.

Ne spreglejte