Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 7. 2021,
14.57

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Wolverhampton Trincao Premier League Crystal Palace Patrick Vieira

Nedelja, 4. 7. 2021, 14.57

2 leti, 9 mesecev

francoz je novi trener crystal palacea, trincao v wolverhampton

Vieira našel novo trenersko službo, Barcelona Portugalca posodila na Otok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Patrick Vieira | Patrick Vieira bo v prihodnje trener Crystal Palacea. | Foto Reuters

Patrick Vieira bo v prihodnje trener Crystal Palacea.

Foto: Reuters

Francoz Patrick Vieira je novi trener angleškega prvoligaša Crystal Palacea, je klub sporočil na spletni strani. Eden najboljših vezistov svoje generacije je z Londončani sklenil pogodbo do konca sezone 2023/24.

Trenersko pot je začel pri mladinski ekipi Manchester Cityja, nadaljeval pri New York FC, nazadnje pa je med julijem 2018 in decembrom 2020 vodil ekipo Nice v francoskem državnem prvenstvu.

Na 89 tekmah je moštvo vodil ob 35 zmagah, 21 remijih in 33 porazih. V sezoni 2018/19 je Nica osvojila sedmo, v prihodnjem tekmovalnem obdobju pa šesto mesto. V začetku decembra lani ga je vodstvo kluba odpustilo po petih zaporednih porazih.

Vieira je v času profesionalne kariere največji pečat pustil v dresu Arsenala, igral pa je med drugim tudi za Milan, Juventus, Inter Milano in Manchester City. Kariero je začel pri francoskem Drouaisu, v domovini pa je bil še član Toursa in Cannesa.

Francisco Trincao bo igral za Wolverhampton. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Francisco Trincao bo igral za Wolverhampton. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Trincao za eno sezono iz Katalonije na Otok

Portugalski nogometaš Trincao bo v sezoni 2021/22 kot posojen igralec Barcelone igral za angleški Wolverhampton, je na klubski spletni strani zapisala slovita španska zasedba.

Barcelona je lani za 21-letnega krilnega igralca portugalski Bragi odštela 31 milijonov evrov. Trincao je po prihodu v Katalonijo imel številne težave s poškodbami in bil le na desetih tekmah član uvodne ekipe, skupno pa je v minuli sezoni dosegel tri gole.

Trincao je doslej odigral šest tekem za portugalsko reprezentanco, na letošnjem evropskem prvenstvu pa ni bil na seznamu selektorja Fernanda Santosa. Portugalska je svoje nastope končala v osmini finala po porazu proti Belgiji z 0:1.

Preberite še:

Roberto D'Aversa
Sportal Sampdoria ima novega trenerja
Ne spreglejte