Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Juventus francosko prvenstvo PSG

Petek, 18. 8. 2017, 19.30

6 let, 6 mesecev

Blaise Matuidi

Uradno: Matuidi tudi uradno v Juventusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Blaise Matuidi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski reprezentančni zvezni igralec Blaise Matuidi se seli v Italijo. V zadnjih sezonah je PSG pomagal do številnih domačih lovorik, v Evropi pa je zvezdniška zasedba Parižanov kot po nepisanem pravilu ostajala daleč od finala. Po novem bo Matuidi naslov evropskega prvaka naskakoval z italijanskim velikanom Juventusom, s katerim je podpisal triletno pogodbo. 

Bogati francoski klub PSG je v tem prestopnem roku poskrbel za nekaj rekordnih poslov. Za Neymarja je Barceloni odštel 222 milijonov evrov, kmalu bo sklenil še dokončen dogovor z Monacom in v zameno za Kyliana Mbappeja francoskemu prvaku plačal 180 milijonov evrov.

Parižani, podprti s katarskim kapitalom, si prizadevajo tudi za nakup slovenskega vratarja Jana Oblaka. Zanj so pripravljeni odšteti sto milijonov evrov, kolikor znaša odkupna klavzula v pogodbi 24-letnega Škofjeločana z Atleticom.

Z Juventusom sklenil triletno pogodbo

Da pa PSG ne bo le kupoval, je poskrbel primer Blaiseja Matuidija. Izkušeni francoski reprezentant, star 30 let, zapušča Park princev. Kariero bo nadaljeval v Torinu pri Juventusu, ki je francoskim podprvakom plačal 20 milijonov evrov odškodnine. 

Francoski reprezentant se poslavlja od pariškega kluba. | Foto: Reuters Francoski reprezentant se poslavlja od pariškega kluba. Foto: Reuters

Športni direktor Juventusa Giuseppe Marotta je pred italijanskim superpokalom, v katerem je Juventus izgubil proti Laziu, napovedal odmevno okrepitev v zvezni vrsti. Obljubo je izpolnil.

Matuidi je standardni francoski reprezentant, za PSG pa je odigral 292 tekem, v katerih je vknjižil 33 zadetkov in 30 podaj. V Pariz se je odpravil leta 2011 iz St. Etienna, kjer nastopa slovenski reprezentant Robert Berić. Zdaj se bo v Serie A srečeval s številnimi slovenskimi legionarji, ki si služijo kruh v Italiji.

Ne spreglejte