Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 5. 2016,
10.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid liga prvakov Manchester City Milan Osterc Real Madrid Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Gareth Bale

Četrtek, 5. 5. 2016, 10.54

6 let, 6 mesecev

Junak Reala iskren kot Milan Osterc

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Gareth Bale

V finalu lige prvakov se bosta pomerila Real in Atletico. Madridski spopad za evropsko krono je omogočil Gareth Bale, ki se je s pomočjo branilca Manchester Cityja Fernanda vpisal med strelce, po dvoboju pa priznal, da sploh ni nameraval ustreliti proti golu.

Španska prestolnica v teh dneh spominja na mesto presrečnih navijačev. Komaj so se v sredo odpravili na počitek navijači Atletica, ki so proslavljali preboj rdeče-belih v finale lige prvakov, so na svoj račun prišli še privrženci Reala. Beli baletniki so z 1:0 premagali Manchester City in si zagotovili finalno vstopnico, saj se je prvo srečanje na Etihadu razpletlo brez zadetkov. V finalu največjega tekmovanja bodo nastopili že 14.

Ronaldo: Dvomili so o mojem zdravju

Cristiano Ronaldo se je na tekmi s Cityjem vrnil na igrišče in dokazal, da nima več zdravstvenih težav. | Foto: Cristiano Ronaldo se je na tekmi s Cityjem vrnil na igrišče in dokazal, da nima več zdravstvenih težav. Pred povratnim polfinalnim srečanjem med Realom in Manchestrom se je največ govorilo o Cristianu Ronaldu. Zaradi poškodbe stegenske mišice je preskočil zadnje tri tekme, nekateri pa so v napovedih šli celo tako daleč, da so nogometno javnost svarili, kako bi lahko Portugalec z nastopom na srečanju proti Manchester Cityju z domnevno nezaceljeno poškodbo tvegal kariero. Podobna opozorila je poslušal že leta 2014 na svetovnem prvenstvu, ko je branil portugalske barve, a so se izkazala za prenagljena, saj je kariero nadaljeval v bleščečem slogu.

"Mediji so podvomili o mojem zdravju, a sem delal trdo in izbral pravilen način okrevanja. Fizično se počutim že dobro, najpomembneje pa je, da smo v finalu," je dejal Ronaldo, ki je ligo prvakov osvojil že z Manchester Unitedom, leta 2014 pa tudi z Realom. Zdaj se mu obeta priložnost za že tretjo evropsko zvezdico.

Gareth Bale: Želel sem podati

Milan Osterc je leta 2001 spektakularno zatresel mrežo Romunije, po dvoboju pa priznal, da je imel veliko sreče. | Foto: Milan Osterc je leta 2001 spektakularno zatresel mrežo Romunije, po dvoboju pa priznal, da je imel veliko sreče.

Najboljši strelec lige prvakov (tako v tej sezoni kot tudi v vsej zgodovini) se v sredo na razprodanem štadionu Santiago Bernabeu ni vpisal med strelce, je pa nekajkrat nevarno zapretil otoškim gostom in Realu pomagal do zlata vredne zmage z 1:0, s katero so si beli baletniki zagotovili nov nastop v velikem finalu. "Že na tekmi v Manchestru bi si zaslužili zadetek, tako da smo zasluženo v finalu," se je smejalo 31-letnemu Portugalcu.

Edini zadetek je dosegel Gareth Bale. Žogo je udaril z desno nogo, s katero ni tako vešč kot z levo, okroglo usnje pa je na poti do gola oplazilo branilca Cityja Fernanda in končalo v mreži Manchestra. Valižan je pozneje razkril, da sploh ni želel streljati neposredno na vrata, ampak le podati, ter da ga je v 20. minuti spremljala pomoč boginje Fortune.

Njegova iskrenost je spominjala na priznanje Milana Osterca, ki je po nepozabnem evrogolu na kvalifikacijski tekmi za SP 2002 proti Romuniji za Bežigradom pojasnil, da je v bistvu želel podati, ne pa neposredno streljati na gol. "Želel sem podati, na koncu pa niti ni pomembno, kako se je žoga znašla v mreži. Zelo smo bili srečni. Najpomembneje je, da smo v finalu," je zaupal Bale, ki ga z Realom čaka drugi nastop v finalu. Leta 2014 se je na Luzu vpisal med strelce in pokvaril načrte Atleticu.

"Zadovoljen sem, saj smo dvakrat ohranili mrežo nedotaknjeno proti Manchester Cityju. Delo smo opravili kot profesionalci. Pokazali smo velik ekipni duh," je sporočil junak Bale.

Zidane o finalu: Možnosti so 50 proti 50

Čez dobre tri tedne se bosta na San Siru za evropsko krono udarila madridska velikana, ki bosta poskrbela za ponovitev finala iz leta 2014. "Pred nami je finale. Je treba še kaj dodati? Proti Atleticu smo v finalu igrali že pred dvema letoma, kar dokazuje visoko vrednost španskega prvenstva. Kdo bo zmagal? Počakajmo in videli bomo," se Ronaldo veseli nove spektakularne tekme.

Trener Zinedine Zidane je izpostavil trud celotne ekipe. | Foto: Trener Zinedine Zidane je izpostavil trud celotne ekipe.

Na finalu lige prvakov (2014) v Lizboni je sodeloval tudi Zinedine Zidane. Bil je pomočnik trenerja Carla Ancelottija. Zdaj je prvi trener Reala, od velike lovorike pa je oddaljen le še en korak. "V finalu ni favorita. Možnosti so 50 proti 50," se je znameniti Francoz izrazil v odstotkih. Nekdanji nogometni zvezdnik ocenjuje, da imata tako Real kot Atletico enake možnosti za osvojitev naslova.

"Upam, da bo Zidane naš trener tudi v prihodnje," si Ronaldo želi, da bi še naprej sodeloval s Francozom, ki je na klop Reala namesto Rafaela Beniteza vskočil pred štirimi meseci. Zidane je po tekmi pohvalil požrtvovalnost povratnika Ronalda in njegovo delo v obrambi. "Ronaldo pa ni bil edini. Zmago nam je omogočil trud celotne ekipe," je še poudaril trener Reala, ki bo 28. maja slovenskega vratarja Jana Oblaka skušal prisiliti k predaji.

Ne spreglejte