Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2008,
17.34

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 22. 3. 2008, 17.34

7 let

Jelečevič strl odpor Livarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka so v 24. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Livar z 1:0 (0:0).

Edini ljubljanski prvoligaš se je pobral po porazu v Kopru in po dolgem mučenju v slabih vremenskih razmerah ob koncu vendarle strl odpor zadnjeuvrščene ekipe. Toda že pred tekmo je bilo jasno, da se Dolenjci, navdahnjeni z visoko zmago proti Primorju v minulem krogu, ne bodo kar tako dali, kar se je tudi uresničilo. A po drugi strani Interblockovemu vratarju Rozmanu tokrat niso ponudili praktično nobenega izziva, zato so točke po zaslugi Jelečeviča zasluženo ostale v slovenski prestolnici.

Tako kot še na nekaterih drugih igriščih po Sloveniji so se zaradi slabega vremena tudi v Spodnji Šiški predstavniki Interblocka in Livarja ter sodniki sestali pred tekmo, a na koncu ocenili, da so igralne razmere dovolj dobre za igro. Dolenjci, ki so v minulem krogu na domačem igrišču presenetljivo visoko odpravili ajdovsko Primorje, so bili tokrat večino polčasa v podrejenem položaju, a gostitelji so bili v napadalnih akcijah zelo jalovi.

Razmočeno igrišče

Šele v 37. minuti so izbranci Dragana Skočića sprožili prvi strel v okvir Livarjevih vrat, a je žoga po Jolićevem poskusu končala pri gostujočem vratarju Zaletelu. Ekipi sta zaradi razmočenega igrišča pred tekmečeva vrata skušali priti predvsem z dolgimi podajami, ki pa ne enim ne drugim niso prinesle veliko uspeha.

Drugi polčas se je začel z dobrim strelom Geriča z glavo, a je ostalo pri začetnem izidu, v 55. minuti pa je Skočić tako kot ob porazu na tekmi prejšnjega kroga v Kopru namesto Jolića v igro poslal Rakoviča. Tudi tokrat ta poteza sprva ni prinesla želenega učinka, še več, v 64. minuti so prvič resneje zapretili Dolenjci prek Lo Duce.

Zato pa so se maloštevilni domači navijači v vse močnejšem sneženju lahko veselili v zadnjem delu tekme. Najprej v 80. minuti, ko je Jelečevič z močnim strelom zatresel Livarjevo mrežo in tako Ljubljančanom zagotovil vodstvo. Tri minute zatem je bil blizu zadetka še Rujovič, ki je zatresel vratnico, ob koncu pa je s prostega strela Zaletela namučil še Matič, a je ostalo pri 1:0.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte