Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 2. 2017,
17.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Natisni članek

Nikica Jelavić Rijeka Matjaž Kek Matic Črnic

Četrtek, 9. 2. 2017, 17.26

6 let, 7 mesecev

Nikica Jelavić ne prihaja na Reko

Na Reki zaplet, ki ni všeč Matjažu Keku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometašev Rijeke, ki so na Hrvaškem prezimili na prvem mestu in se pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka spogledujejo z zgodovinskim naslovom državnega prvaka, ne bo okrepil Nikica Jelavić. Rečani so že sklenili dogovor z zvezdniškim napadalcem, a se s selitvijo ni strinjal njegov kitajski delodajalec.

Zimski prestopni rok na Hrvaškem podobno kot v Sloveniji traja do 15. februarja. Rijeka ima tako na voljo še slab teden za sklenitev sodelovanja z novinci, ki bi po mnenju Matjaža Keka prispevali k boljši igri hrvaških jesenskih prvakov. Praga Rujevice, kjer je doma reški klub, v tem prestopnem roku ne bo prestopil Nikica Jelavić.

Okrepili vsaj obrambo

Nekdanji hrvaški reprezentant si je želel okrepiti vrste Rijeke, a je naletel na težave pri svojem kitajskem delodajalcu. Ni mu uspelo prekiniti pogodbe s kitajskim drugoligaškim klubom Beijing Renhe, ki mu je zabičal, naj se vrne v Azijo.

Hrvaškemu napadalcu ni uspelo prekiniti pogodbe s kitajskim drugoligašem. | Foto: Sportida Hrvaškemu napadalcu ni uspelo prekiniti pogodbe s kitajskim drugoligašem. Foto: Sportida

Pomočnik športnega direktorja Rijeke Ivan Mance v pogovoru za reški časnik Novi list ni izključil možnosti, da bodo v zadnjih dneh prestopnega roka v prestolnico Kvarnerja pripeljali kakšnega drugega napadalca.

Za nekoliko boljšo voljo po spoznanju, da Jelavić ne bo okrepil reškega napada, je poskrbel dogovor z izkušenim branilcem Antejem Kulušićem. Šibeničan se bo na Reko preselil iz Turčije, kjer je branil barve Genclerbirligija, novega kluba slovenskega napadalca.

Kekova četa proti Domžalam

Rečani se po vrnitvi iz Portugalske, kjer so trenirali skoraj dva tedna in osvojili mednarodni turnir Pokal Atlantika, na spomladanski del hrvaškega prvenstva pripravljajo doma. Konec tedna se bodo v prijateljski tekmi pomerili z Domžalami. Slovenski reprezentant Matic Črnic, ki se je izkazal na turnirju na Portugalskem in v finalu prispeval zadetek za končno zmago Rijeke s 3:0, se bo tako pomeril z nekdanjim klubom. Sosedski obračun bo v soboto ob 16. uri na štadionu Rujevica.

Ne spreglejte