Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
18. 11. 2014,
22.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 18. 11. 2014, 22.14

8 let

Je Srečko Katanec govoril o odstopu?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor Slovenije je bil po minimalnem porazu na prijateljski tekmi proti Kolumbiji v Stožicah (0:1) zadovoljen, a je dvignil prah predvsem z besedami ob koncu druženja z novinarji takoj po tekmi.

"Fantje so odigrali dobro tekmo. Žal mi je, da smo izgubili na tak način. Nič, spet smo ostali praznih rok, kar je za vas dobro, saj boste lahko računali statistiko," je sedmo silo najprej dregnil Srečko Katanec in potem nadaljeval v bolj spravljivem tonu: "Tekma je bila dobra, fantom čestitam. Rezultat ni dober, saj bomo spet izgubili nekaj mest na lestvici Fife, a sem vesel, da smo pokazali dostojen obraz. Ljudje so imeli kaj videti in so se zabavali. To pa je tudi bistvo nogometa in športa. Veseli me tudi, ker so nas vseskozi spodbujali in so na štadion v velikem številu prišli kljub porazu v Angliji."

Priložnost je tokrat ponudil številnim, ki sicer ne igrajo veliko, dva sta celo debitirala – nogometaša Maribora Petar Stojanović in Damjan Bohar. Z nekaterimi je bil zadovoljen, z drugimi ne. "Videli smo, kdo zmore in kdo ne. Tako fizično kot tudi tehnično in taktično. Čas teče, nekatere bo treba zamenjati. Nekaj fantov je zagotovo zanimivih," je sporočil selektor, ki je pred novinarje prišel kar v mešano cono pod štadionom, novinarske konference, zanimivo, tokrat ni bilo. "Tudi tokrat smo v obrambi igrali zelo dobro, v napadu pa nam ni steklo. Tam pač nimamo nogometašev, ki delajo razliko. Takšnih, ki smo jih danes videli pri Kolumbiji," je še povedal.

Prostor za takšna in drugačna namigovanja

Potem je prišel del pogovora, ki je dvignil nekaj prahu. Predvsem zato, ker selektor pri odgovorih ni bil konkreten. "Naredil bom analize. To pomeni, da nikjer ne piše, da pa mogoče z nekaterimi stvarmi v danem trenutku nisem zadovoljen. Tako kot vi radi delate analize, bom tudi jaz do novega leta malce razmislil, kaj in kako naprej," so bile Katančeve besede.

Ker smo dobili občutek, da morda misli nase, ne na nogometaše, smo seveda želeli razbliniti vse dvome. Zato smo ga vprašali, ali je govoril o svoji usodi, a sprva ni želel odgovoriti, po vztrajanju pa je ponudil nejasen odgovor. "Ne vem," je povedal in šel, novinarjem pa seveda dal obilo prostora za takšna in drugačna namigovanja, na katera so akterji v nogometnem svetu tako zelo alergični.

Ne spreglejte