Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
20. 9. 2013,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Arghus Ante Čačić

Petek, 20. 9. 2013, 13.27

8 let

Je Čačić treniral strogost na Arghusu?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener Maribora se je v prvem polčasu tekme proti Rubinu Kazanu odločil za zanimivo potezo. Menjava, ki jo je opravil tik pred koncem prvega dela igre, je zelo nenavadna.

V 44. minuti, le nekaj trenutkov pred odhodom na odmor, je Ante Čačić z igrišča potegnil Arghusa, kar je poteza, ki je v nogometnem svetu nismo vajeni. Brazilec je tik pred tem sicer ležal na igrišču, a ko je videl, da ga je trener poklical z igrišča, je – medtem ko je Dejan Trajkovski čakal na menjavo – začudeno pogledal proti semaforju četrtega sodnika in počasi odkorakal proti klopi. Mimo trenerja in vidno nezadovoljen. Jasno je, da takšne poteze ni pričakoval. Po koncu tekme smo trenerja vprašali, čemu menjava tik pred odhodom na polčas. Na naše vprašanje je imel pripravljen odgovor. "Arghus je bil poškodovan in je tudi prosil za menjavo. V tej sezoni je že imel težave z zdravjem, zato nismo želeli tvegati. Trajkovski je že bil pripravljen in ogret, zato sem se odločil tako, kot sem se," je z neprepričljivim odgovorom postregel Hrvat. Neprepričljivim zato, ker močno dvomimo, da bi se za takšno potezo – glede na to, da brazilski branilec prav gotovo ni bil poškodovan do te mere, da ne bi mogel odigrati še minute – odločil, če bi bil z Arghusovo predstavo zadovoljen. Petindvajsetletnika smo po tekmi skušali povprašati o domnevni poškodbi, a ga žal ni bilo na spregled.

Dejstvo pa je, da je bil eden izmed krivcev za drugi gol Rusov, tudi v akciji, po kateri je obležal na zelenici Ljudskega vrta, je nasprotniku omogočil, da je sam prišel pred mariborska vrata. Pa še rumen karton je imel in bil glede na zelo srčno igro, ki jo vselej kaže, v nevarnosti, da tekmo konča z rdečim kartonom. Kakorkoli že, menjava tik pred polčasom kaže na zgolj eno: Čačić je, nezadovoljen z njegovo predstavo, Brazilcu skušal pokazati, kdo je šef. Odločil se je za potezo, s katero si je skušal potrditi avtoriteto. Ali mu je uspelo ali ne, težko ugotovimo, je pa dejstvo, da je podobno instinktivno in avtoritativno v odnosu do igralcev v preteklosti že ravnal. Med drugim tudi, ko je bil trener zagrebškega Dinama in je po eni izmed tekem s klubskega avtobusa nagnal hrvaškega reprezentanta Domagoja Vido. Nogometaša, ki je z golom globoko v sodnikovem podaljšku na tekmi proti Ludogorcu nekaj tednov pred tem poskrbel, da je na klopi hrvaškega prvaka sploh dočakal evropsko jesen. Razlog? Dolgolasi branilec je na avtobusu odprl pločevinko piva.

Ne spreglejte