Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2020,
12.42

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

argentinska nogometna reprezentanca Javier Mascherano

Ponedeljek, 16. 11. 2020, 12.42

3 leta, 5 mesecev

Javier Mascherano končal kariero

Legendarni Argentinec se je odločil, da je dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Javier Mascherano | Javier Mascherano je zadnjo tekmo za Argentino odigral v osmini finala SP 2018, ko so gavči izgubili proti Franciji. | Foto Reuters

Javier Mascherano je zadnjo tekmo za Argentino odigral v osmini finala SP 2018, ko so gavči izgubili proti Franciji.

Foto: Reuters

Dolgoletni argentinski nogometni reprezentant Javier Mascherano, ki je vrsto let uspešno nosil dres katalonskega velikana Barcelone, je pri 36 letih končal kariero. "Danes sem odigral zadnjo tekmo kot profesionalec," je v nedeljo dejal Mascherano, potem ko je njegov Estudiantes v argentinskem pokalu z 0:1 izgubil proti Argentinos Juniors.

"O tem koraku sem razmišljal že dolgo," je dejal Javier Mascherano na tiskovni konferenci po tekmi. "Upal sem, da bom začutil staro navdušenje nad igranjem nogometa, ko se je tekmovanje po koronskem premoru spet začelo, vendar mi to ni uspelo," je dejal izkušeni Argentinec.

Obrambni igralec je kariero začel v River Platu v Buenos Airesu. Po selitvi v Corinthians iz Sao Paula leta 2005 je nogomet igral v štirih različnih državah, preden se je letos vrnil v domovino.

Najdlje je ostal pri Barceloni. S španskim velikanom je v osmih sezonah odigral 334 tekem in v tem času z blaugrano osvojil 18 različnih naslovov, med drugim dvakrat ligo prvakov (2011, 2015) in štiri naslove la lige.

Tako se je z družino veselil osvojene lige prvakov leta 2015. | Foto: Reuters Tako se je z družino veselil osvojene lige prvakov leta 2015. Foto: Reuters

Mascherano je za Argentino igral na štirih svetovnih prvenstvih, v državnem dresu pa je odigral 147 tekem. Leta 2010 je moštvo vodil kot kapetan. Po razočaranju proti poznejšim svetovnim prvakom Francozom na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji je Jefecito ali mali šef, kot so ga klicali v nogometnem svetu, končal reprezentančno kariero.

V svoji vitrini ima tudi dve zlati olimpijski kolajni z iger leta 2004 v Atenah in leta 2008 v Pekingu.

Ne spreglejte