Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
19.46

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Javier Mascherano Ernesto Valverde Barcelona La Liga

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 19.46

6 let, 4 mesece

rdeča luč za Javierja Mascherana

Ne ve, kaj bi še lahko dal klubu, a Barcelona ga ne izpusti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ivan Rakitić Javier Mascherano Barcelona | Foto Twitter

Foto: Twitter

Trener katalonskega nogometnega velikana Barcelone Ernesto Valverde je prižgal rdečo luč za januarski odhod argentinskega reprezentanta Javierja Mascherana, ki je pred kratkim izrazil željo, da po osmih letih zapusti klub, v katerem v zadnjem času ni bil v prvem planu.

Argentinec je na začetku sezone izgubil mesto v začetni enajsterici, iz katere ga je izrinil Samuel Umtiti, ki pa se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi proti Celti iz Viga. A Mascherano ga v naslednjih tekmah ne bo mogel nadomestiti, saj ima tudi sam poškodovano mišico.

"Je naša legenda"

"Masche je naša legenda, naš igralec, na katerega še vedno resno računamo. Verjamem vanj, želim si, da se čimprej vrne, nikakor pa ne bom dovolil, da nas januarja zapusti," je pred torkovo tekmo lige prvakov proti Sportingu dejal Valverde in napovedal, da bo Macherano 23. decembra najbrž igral na derbiju proti Real Madridu. Do takrat naj bi mesto drugega centralnega branilca zasedel Belgijec Thomas Vermaelen, ki pa ima tudi veliko težav s poškodbami.

"Obstaja tudi možnost, da na mesto branilca postavim Sergia Busquetsa ali Lucasa Digneja, vsekakor imam dovolj možnosti in sem zadovoljen s tem, kar imam na razpolago," poškodbe centralnih branilcev ne skrbijo trenerja.

"Vem, kdaj je nečesa konec"

Mascherano se je pred kratkim pogovarjal z novinarjem ESPN, v pogovoru je izrazil željo po odhodu iz Barcelone: "Sem oseba, ki dobro ve, kdaj je nečesa konec. Po dolgih osmih letih ne vem več, kaj bi še lahko dal klubu, zato si želim oditi. Ne bom rekel, da z lahkim srcem, prav nasprotno. Posloviti se od ekipe, v kateri sem preživel enkratne trenutke, bo nekaj najtežjega v življenju."

Orellana zapušča Valencio in se seli v Eibar

Čilski nogometni reprezentant Fabian Orellana v letošnji sezoni za Valencio ni odigral niti ene tekme, zato je vodstvo kluba prosil, da mu dovoli oditi. Valencia je njegovo prošnjo uslišala, čilski bočni igralec pa je sprejel ponudbo Eibarja, za katerega bo od januarja igral kot posojen igralec.

"Imel sem nekaj ponudb, odločil sem se za Eibar, njegov projekt me je navdušil," je dejal Orellana, ki je imel že v preteklosti veliko izkušenj s posojanjem. Leta 2009 ga je Udinese posodil Xerezu, leto pozneje Granadi, ki je nato njegovo pogodbo odkupila. A tudi ona ga je hitro posodila Celti, ki ji je leto pozneje obljubil zvestobo. A se z njo tudi hitro razšel, najprej je odšel v Valencio kot posojen igralec, za njo v lanski sezoni odigral 17 tekem, toda ko je uradno postal njen član, se je spet zataknilo.

Orellana je za čilsko reprezentanco odigral 39 tekem, v katerih je dosegel dva gola. Z reprezentanco je leta 2016 postal južnoameriški prvak.

Ne spreglejte