Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 4. 2015,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Carlo Ancelotti Juventus Massimiliano Allegri

Torek, 21. 4. 2015, 21.56

8 let

Jana Oblaka ni premagal. Bo velikega Buffona?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real želi postati prvi klub, ki bi v ligi prvakov ubranil naslov. V polfinalu mu lahko zgodovinski načrt pokvari Juventus. Na papirju ni favorit, a ne skriva želje, da izloči madridskega velikana.

V nogometu štejejo le rezultati

Juventus je v četrtfinalu odpravil Monaco s skupnim rezultatom 1:0. Javnost pričakuje, da bo k dvobojem brez velikega števila zadetkov stremel tudi na obračunih z Realom. "Ne verjamem, da se bosta obe tekmi končali z 0:0, zato se moramo še toliko bolj izkazati v napadu," Allegri vseeno pričakuje nekaj zadetkov na obeh tekmah. Ne zanima ga lepota igre, ampak predvsem dosežki.

"Vse, kar šteje v nogometu, so rezultati. Na začetku sezone se veliko govori, na koncu pa ostanejo rezultati. Ustvarili smo nekaj izvrstnih. Osvojili smo prvenstvo, smo v finalu pokala, uvrstili smo se med štiri najboljše ekipe v Evropi. Zelo sem zadovoljen in ponosen," je naštel tri razloge, zaradi katerih navijači Juventusa pred prvim srečanjem z Realom prekipevajo od dobre volje.

Real se bo Juventusu verjetno zoperstavil z dvema napadalcema. V konici napada naj bi zaigrala prvi strelec Cristiano Ronaldo in povratnik Gareth Bale. Da je hitri Valižan pripravljen, je dokazal na zadnji tekmi v Sevilli, na kateri je blestel Portugalec in s tremi zadetki potrdil izjemno strelsko formo. Ronaldo na obeh četrtfinalnih dvobojih ni zatresel mreže Atletica. Jan Oblak je ustavil vse njegove strele, bo podobno uspešen tudi italijanski reprezentant Buffon? "V tem trenutku smo v dobri formi. Januarja in februarja smo imeli nekaj težav, zdaj pa so igralci samozavestni. Imeli smo nekaj težav s poškodbami, a smo jih odpravili. Prepričani smo, da se lahko ponovno uvrstimo v finale," je izpostavil veliki cilj.

Isco ali Javier Hernandez?

Če bi se Ancelotti premislil in od prve minute v napad uvrstil tudi Mehičana Javierja Hernandeza, junaka povratnega četrtfinalnega srečanja proti Atleticu, bi iz začetne enajsterice izpadel Isco, Real pa bi zaigral v postavi 4-3-3. V zvezni vrsti bo ponovno vztrajal Sergio Ramos in nadomeščal Luko Modrića.

"Pričakujem izenačeno tekmo. V četrtfinalu smo imeli proti Atleticu visoko posest žoge, takšno pa ima rad tudi Juventus," napoveduje Carlo Ancelotti, ki je pred 12 leti, ko je Juventus nazadnje zaigral v polfinalu lige prvakov, Milan popeljal do naslova evropskega prvaka.

"Juventus je v soboto osvojil prvenstvo. Ima izkušene in samozavestne igralce ter resnično kakovost. Je eden izmed redkih klubov, ki lahko brez težav menjajo postavitev s tremi oziroma štirimi branilci," je pohvalil prilagodljive branilce tekmeca. Stara dama bo na prvi tekmi z Realom zaigrala s štirimi igralci v obrambni vrsti, tako da se bo Andrea Barzagli preselil na klop.

Zadnji, ki je premagal Casillasa, je bil Marcelinho

Na zadnjih evropskih gostovanjih je obrambna vrsta Reala nepremagljiva. Madridski velikan ni prejel zadetka že 444 minut. Nazadnje se je njegova mreža v gosteh zatresla v skupinskem delu, ko je zaigral v Sofiji proti Ludogorcu. Bolgarskega prvaka je odpravil z 2:1, ko je v dresu kluba iz Razgrada mrežo Reala zatresel tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, a je sodnik njegov zadetek zaradi nedovoljenega položaja upravičeno razveljavil. Za Ludogorec je zadel Brazilec Marcelinho, zvečer pa bosta glavna kandidata za zadetek v mreži Reala Argentinec Carlos Tevez in Španec Alvaro Morata. Juventus na domačem štadionu v Evropi ni izgubil že dvanajst tekem zapored, statistika pa mu gre na roke tudi s podatkom, da je Real na zadnjih sedmih gostovanjih v Italiji vedno ostal brez zmage.

Ne spreglejte