Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
28. 4. 2016,
11.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak liga prvakov liga prvakov Atletico Madrid Bayern München

Četrtek, 28. 4. 2016, 11.59

6 let, 7 mesecev

Jan Oblak: Spet smo dokazali, da smo del elite

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Atletico Madrid je na prvi tekmi polfinala proti Bayernu dokazal, da v polfinalu ni po naključju in da se lahko povsem odkrito spogleduje s finalom. Tekmo na Vicenteju Calderonu je odločil Saul Niguez.

Zmag "palčka" iz Madrida nad velikani je že toliko, da je težko govoriti o senzacijah in presenečenjih. Potem ko so igralci Atletica v četrtfinalu šokirali Barcelono, ki so jo mnogi že videli v Milanu, kjer bo konec maja veliki finale, so na prvi tekmi pred domačimi gledalci zaustavili tudi Bayern. Tekmo je odločil zadetek mladega talentiranega Španca Saula Nigueza, ki je že v 11. minuti s pravo mojstrovino in slalomom med obrambo Bayerna dosegel izjemno lep zadetek.

Nepremagan že 512 minut

"Na novi tekmi smo dokazali, da smo del elite, da spadamo sem. Zaslužimo si igrati z najboljšimi ekipami na svetu, saj smo tudi mi veliki," je po tekmi za beIN Sports povedal slovenski vratar Jan Oblak, ki je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in na koncu zbral sedem obramb. Nasprotniki Oblaka niso premagali že 512 minut, nazadnje je nekdanjega člana Benfice in Olimpije 9. aprila premagal član Espanyola Pape Diop.

"Bila je težka tekma in še težja bo v Münchnu. Naredili bomo vse, da se uvrstimo v finale. Rezultat 1:0 je dober, a nam ne zagotavlja ničesar. Bayern ima izjemno ekipo, z izjemnimi posamezniki, a dokazali smo, da jih lahko zaustavimo. To bomo storili tudi na Allianz Areni. Bayern zelo spoštujemo, a se ga ne bojimo," je dodal Oblak.

 

Najprej Rayo, šele nato Bayern

Atletico je v španskem prvenstvu na vrhu lestvice poravnan z Barcelono, zato bo moral tri točke osvojiti tudi konec tedna proti Rayu Vallecanu, ki je pretekli konec tedna skoraj šokiral Real. "Naše misli so le pri španskem prvenstvu, šele za tem bomo razmišljali o povratnem dvoboju. Prvi polčas je za nami, opravili smo ga dobro, a gremo na vse ali nič tudi po špansko krono. Prostora za napake ni," je še povedal 23-letni Škofjeločan.

Slovenski vratar bi bil po strelu Davida Alabe, ki je sprožil z več kot 30 metrov, brez moči. Na pomoč mu je takrat priskočila vratnica. | Foto: Slovenski vratar bi bil po strelu Davida Alabe, ki je sprožil z več kot 30 metrov, brez moči. Na pomoč mu je takrat priskočila vratnica.

Bayern ima v domačem prvenstvu lažje delo, saj za nov, rekordni, četrti zaporedni naslov nemškega prvaka v zadnjih treh krogih potrebuje le še tri točke. Pep Guardiola ima tako več prostora za taktiziranje, a ne gre se bati, da bi trdoživim Špancem prihodnji torek primanjkovalo želje in energije.

Kdo bo napredoval v finale?

  • Atletico Madrid
    76,16 %
    642 glasov
  • Bayern
    23,84 %
    201 glasov
Oddanih 843 glasov
Ne spreglejte