Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 1. 2015,
1.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Atletico Madrid Diego Simeone rojstni dan španski pokal

Sreda, 7. 1. 2015, 1.36

8 let

Jan Oblak: rojstni dan bo praznoval pred očmi milijonov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Atletico Madrid bo danes zvečer v prvi tekmi osmine finala španskega pokala gostil madridski Real. Vrata domače ekipe bo branil slovenski vratar Jan Oblak, je pred tekmo potrdil trener Diego Simeone.

Ko igra Real, občinstva po vsem svetu ne manjka. Ko se udari z mestnim tekmecem Atleticom, ga je še več. V zadnjem času toliko več, saj je Atletico nevaren tekmec, ki je velikanoma španskega nogometa v prejšnji sezoni pred nosom speljal državni naslov in je kot tak resna grožnja tudi v tej sezoni.

Zdaj, ko se bo na štadionu Vicenteja Calderona prvič po devetih letih predstavil veliki junak navijačev Atletica Fernando Torres –tudi on bo igral od prve minute , je sporočil trener Atletica –, se obeta norišnica.

Ne le 55 tisoč navijačev na štadionu španskega prvaka, ki bo nabito poln, še na milijone gledalcev, ki si bodo spektakularno tekmo ogledali prek televizijskih ali spletnih prenosov, bo danes buljilo na zelenico, na kateri se bosta udarila finalista pretekle sezone lige prvakov.

Na njej bodo videli tudi Jana Oblaka. Vratarja, ki je pred sezono v Madrid iz Lizbone, tam je bil član Benfice, prišel za vrtoglavih 16 milijonov evrov in postal najdražji vratar v zgodovini španskega nogometa.

Splet okoliščin je poskrbel, da za zdaj sedi na klopi, številka ena je izkušeni Španec Miguel Angel Moya, Škofjeločan pa se je moral zadovoljiti z dvema nastopoma v pokalu in enim v ligi prvakov.

Zdaj ima izjemno priložnost, da se izkaže. Današnji večer zanj zagotovo ne bo navaden. Ne le, da bo igral na spektakularni tekmi, prav danes namreč praznuje 22. rojstni dan. Kakšno naključje! Rojstnodnevne zabave, kot jo bo imel Oblak, ne bi mogli organizirati niti najboljši organizatorji na svetu, če se malce pošalimo.

Real, največjo nevarnost bo seveda predstavljal Cristiano Ronaldo, je k Atleticu v goste prišel po porazu v Valencii v prvenstvu konec tedna. Ta je bil njegov prvi po neverjetni seriji 22 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih.

No, vsaj tistih uradnih. Madridčani so namreč izgubili tudi prijateljsko tekmo v Dubaju tik pred koncem leta, tako da je bil poraz na Mestalli pravzaprav njihov drugi zaporedni.

Kdo je favorit, je težko napovedati. Real prihaja ranjen, Atletico po drugi strani konec tedna čaka pomembna prvenstvena tekma. Gostoval bo pri Barceloni in morda ne bo razkril vseh adutov. Vprašanje je, s kakšnima taktikama se bosta v boj podala oba trenerja.

Jasno je le, da obema motiva ne bi smelo manjkati. Atletico je Real v tej sezoni že premagal v prvenstvu, in to kar na njegovem igrišču z 2:1, prav tako je kraljevemu klubu na začetku sezone iz rok vzel superpokalno lovoriko. Na drugi strani je Real v medsebojnem obračunu osvojil tisto najpomembnejšo lovoriko. Atletico je premagal v finalu lige prvakov. Prav tako ga je zlahka izločil na poti do pokalne lovorike, ki jo je osvojil lani.

"Real je odlična ekipa, ki ima izvrstnega trenerja. Res je, da je nekoliko oslabljen, saj je poškodovan Luka Modrić, a v njegovi odsotnosti se je izkazal Isco. Real nima slabega nogometaša, vsi so odlični. To je ekipa, ki ima veliko kakovost, a vseeno verjamem, da se bo tekma razpletla tako, kot si želimo mi," je večer pred tekmo povedal trener Atletica Diego Simeone.

V podobnem slogu je govoril tudi trener Reala. "Med seboj se odlično poznamo. Atletico je zelo zahteven nasprotnik, ki ima ogromno izkušenj in je kakovosten. Iz sebe bomo morali iztisniti zadnje atome moči, če bomo želeli ustaviti Atletico. Ne bo nam lahko. Igrali bomo s standardno enajsterico, pričakujem dobro tekmo," je povedal Carlo Ancelotti.

Povratna tekma osmine finala bo prihodnji četrtek na kultnem Realovem štadionu Santiago Bernabeu.

Ne spreglejte