Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 11. 2014,
0.02

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Kevin Kampl Malmö

Torek, 4. 11. 2014, 0.02

4 leta, 9 mesecev

Jan Oblak prišel tja, kjer je trpel Kevin Kampl

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Atletico Madrid se je v Malmö odpravil s slovenskim vratarjem Janom Oblakom, ki bo najverjetneje znova obsedel na klopi. Škofjeločan odhaja na štadion, ki ga Kevin Kampl nima v najlepšem spominu.

Španski prvak je iz tedna v teden v boljši formi, z zmago na Švedskem pa bi naredil ogromen korak k napredovanju med 16 najboljših v ligi prvakov. Rdeče-beli so v treh nastopih osvojili šest točk, v zadnji tekmi pa so v Madridu pomendrali Malmö kar s 5:0 in dokazali, da jim igra skandinavskega tekmeca zelo leži. Zdaj bodo gostovali na štadionu Swedbank, ki bi ga iz spomina najraje izbrisal slovenski reprezentant Kevin Kampl. Ko je tam igral s Salzburgom, ni bil jezen le na glavnega sodnika Damirja Skomino, ampak tudi nase ter svoje soigralce, saj so z bledo igro zapravili prednost iz Mozartovega mesta, izgubili z 0:3 in ostali brez možnosti, da bi se uvrstili v skupinski del lige prvakov. Trpljenje je trajalo kar nekaj tednov, rdeči biki so zaradi švedskega šoka padli v rezultatsko krizo, iz katere so se rešili šele pred tedni.

Švedski prvaki so zelo nevarni na svojem štadionu, na katerem so poleg Salzburga premagali tudi grškega prvaka Olympiacosa, v kvalifikacijah za ligo prvakov pa so bili evropski podprvaki izpred 35 let boljši tudi od praške Sparte. Tri omenjene dvoboje so pred domačim občinstvom dobili s skupno razliko v zadetkih 7:0, kar je dalo misliti vodstvu Atletica, to se bo obračuna na Švedskem lotilo z najmočnejšo postavo.

V ligi prvakov je že branil, v španskem prvenstvu ne

V torek bo na štadionu v švedskem mestu, kjer se je rodil Zlatan Ibrahimović, gostoval še en Slovenec. To bo Jan Oblak, v tem trenutku rezervni vratar Atletica, čeprav so ga iz Benfice pripeljali z namenom, da postane prvi. Španski prvak je zanj plačal 16 milijonov evrov, mladi Škofjeločan pa je postal rekorder, kar zadeva nakupe španskih klubov, ki so iskali okrepitve na položaju med vratnicama. Oblak še čaka na trenutek, ko bo prejel priložnost v španskem prvenstvu. V ligi prvakov jo je že, a se ni najbolj izkazal. Atletico je izgubil v gosteh pri Olympiacosu (1:3), slovenski vratar pa je prejel silovite kritike, češ da bi lahko pri vseh zadetkih posredoval bolje. Njegov strateg Diego Simeone se bo najverjetneje, o tem poročajo tudi španski mediji, v izboru začetne enajsterice spet odločil za Angela Miguela Moyo.

Ne spreglejte