Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
8.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Tadej Trdina Robert Berić Zlatko Dedić

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 8.04

7 let, 12 mesecev

Jan Oblak paral živce navijačem Porta (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako so se izkazali reprezentanti v klubskih dresih? Vratar Jan Oblak je Benfico popeljal v finale, Josip Iličić je dosegel evrogol v Bologni, Robert Berić je zagotovil zmago, Zlatko Dedić pa točko.

Vid Belec: Olhanense je v portugalskem prvenstvu, ki je ta teden mirovalo, na zadnjem mestu. V zadnjih dveh krogih ga lahko v prvi ligi obdrži le še čudež. Štajerec je prvi vratar kluba.

Samir Handanović: Inter je v sobotnem derbiju 35. kroga serie A doma remiziral z Napolijem (0:0), Ljubljančan pa je pomagal črno-modrim, da so še tretjič zapored mrežo ohranili nedotaknjeno. Branil je vso tekmo, 47.119 gledalcev na San Siru pa ni dočakalo zadetkov. Inter ostaja na petem mestu, ki prinaša nastop v ligi Europa. Do konca prvenstva so še trije krogi, prednost pred najbližjimi tekmeci (Torino, Lazio in Verona) pa znaša velikih pet točk.

Jan Oblak: Benfica iz Lizbone je v tej sezoni že osvojila lovoriko, saj si je po štirih letih zagotovila naslov prvaka, v igri pa je še za tri dodatne. Tudi ligaški pokal, kjer se je v nedeljo uvrstila v finale. Na gostovanju pri največjem tekmecu, gostovala je v zmajevem gnezdu v Portu, je po izvajanju kazenskih strelov (4:3) ugnala gostitelje. Po rednem delu ni bilo zadetkov. Junak srečanja je postal slovenski vratar, ki je pri loteriji enajstmetrovk ubranil dva strela (v žalost je spravil Maicona in Fernanda), uspeh Lizbončanov pa je še toliko večji, ker so od 28. minute naprej igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Vitoria.

Orli se bodo v velikem finalu ligaškega pokalnega tekmovanja pomerili z ekipo Rio Ave, kjer igra tudi Etien Velikonja. Škofjeločan ni dobil priložnosti v četrtek, ko je Benfica na prvi polfinalni tekmi lige Europa ugnala Juventus, se je pa izkazal tri dni pozneje v Portu ter največjemu tekmecu še enkrat več v tej sezoni pokvaril načrte.

Siniša Anđelković*: Palermova barka še naprej varno pluje proti prvi ligi. Moštvo iz prestolnice Sicilije je v četrtek, ko so bile odigrane tekme 35. kroga druge italijanske lige, doma z 1:0 ugnalo Reggino. Gorenjec je odigral vso tekmo, Armin Bačinović ni kandidiral za nastop.

Gregor Balažic: Karpaty je v nedeljo na Krimu v 23. krogu odpravila zadnjeuvrščeno Tavriyo iz Simferopola z 1:0, slovenski branilec pa zaradi kazni ni kandidiral za tekmo. Ekipa iz Lvova je na lestvici na 11. mestu.

Boštjan Cesar: Chievo si je z nedeljskim porazom v Genovi (1:2) otežil položaj v boju za obstanek. Samdoria je zmagoviti zadetek dosegel v drugi minuti sodnikovega podaljška, kar je zelo potrlo goste iz mesta ljubezni. Kapetan slovenske reprezentance je ponovno prejel rumeni karton, že 16. v tej sezoni. Chievo je na nevarnem, 16. mestu.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v soboto v mestnem obračunu s 3:1 premagal Maccabi, gostitelji pa so vse zadetke dosegli v prvem polčasu. Ljubljančan zaradi kazni (v prejšnjem krogu je prejel rdeči karton) ni kandidiral za nastop, Hapoel pa v ligi za izraelskega prvaka ostaja na četrtem mestu.

Bojan Jokić: Villarreal je bil v nedeljo zvečer na izjemni poti, da priredi senzacijo ter na Madrigalu odpravi Barcelono. Sredi drugega polčasa je vodil z 2:0, tudi s pomočjo slovenskega branilca, ki je igral vso tekmo, nato pa se je rumena podmornica potopila. Katalonci so s pomočjo gostiteljev, ki so dvakrat zatresli mrežo svojega vratarja, ter najboljšega strelca Lionela Messija le ugnali Villarreal (3:2), ki v španskem prvenstvu ostaja na sedmem mestu.

Dejan Kelhar*: Vodilna Crvena zvezda je nesrečno izgubila derbi pri Partizanu (1:2), a ima na lestvici štiri kroge pred koncem prvenstva še vedno tri točke prednosti ter boljšo razliko v zadetkih. Brežičan je odigral vso tekmo in v prvem polčasu prejel rumeni karton. Rdeče-beli so prekinili niz 15 zaporednih zmag v srbskem prvenstvu.

Miral Samardžić: Vodilni Šerif iz Tiraspola še naprej kraljuje v Moldaviji. V petek je tudi s pomočjo Jeseničana odpravil Milsami z 2:0. Pred Tiraspolom, ki je odigral tekmo manj, ima 13 točk prednosti. Samardžiću, kapetanu Šerifa, se tako nasmiha nov naslov najboljšega v Moldaviji.

Andraž Struna: PAS Giannina je grško prvenstvo končal na 11. mestu, Koprčan pa je v sezoni zbral 30 nastopov.

Valter Birsa: Rdeče-črni so v petek priznali premoč Romi, ki je domače privržence razveselila z zmago z 2:0. Slovenski reprezentant ni kandidiral za srečanje na Olimpicu, njegov klub pa je zdrsnil na deseto mesto. Za petouvrščenim Interjem zaostaja šest točk, tako da je možnosti za igranje v Evropi vedno manj, saj so do konca le še trije krogi.

Josip Iličić: Fiorentina je v soboto navdušila na gostovanju v Bologni (3:0), izkazal pa se je tudi Kranjčan. V 34. minuti je s pravcatim evrogolom povišal vodstvo na 2:0, to je bil njegov tretji zadetek za vijolice v serie A v tej sezoni. Odigral je 76 minut, Firenčani ostajajo trdno na četrtem mestu.

Kevin Kampl: Prvak Red Bull Salzburg je v soboto izgubil na derbiju. Gostoval je pri dunajskem Rapidu in ostal brez točk (1:2), slovenski reprezentant pa je odigral vso tekmo. Rapid je zaostanek za rdečimi biki znižal na 21 točk. Isti dan je blestel Korošec Tadej Trdina. Napadalec Grödiga se je vpisal med strelce na gostovanju pri Wiener Neustadtu (3:1) in pomagal do dragocene zmage, s katero njegov klub ostaja na četrtem mestu. V tej sezoni je dosegel že devet zadetkov, toliko kot Berić pri graškem Sturmu.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo v gosteh odpravil zadnjeuvrščeno Rodo z 2:1, oba zadetka pa dosegel v razmiku šestih minut sredi drugega polčasa. Zmago je zagotovil Srb Filip Kostić, ki ga je v izdihljajih srečanja zamenjal prav Ljubljančan. Groningen je na sedmem mestu.

Rene Krhin: Bologna je doma razočarala navijače s porazom proti Fiorentini (0:3), slovenski reprezentant pa je odigral le prvi polčas. Bologna ostaja na zelo kritičnem, 18. mestu.

Jasmin Kurtić: Torino je v nedeljo na olimpijskem štadionu ugnal Videmčane (2:0), slovenski reprezentant pa je pomagal vseh 90 minut. Biki so na visokem šestem mestu.

Dejan Lazarević:* Chievo je v nedeljo izgubil na gostovanju pri Sampdorii (1:2), Domžalčan pa je v igro vstopil v 67. minuti. Takrat je njegov klub že vodil z 1:0 ter imel na igrišču nogometaša več, a so gostitelji z dvema goloma v končnici srečanja poskrbeli za preobrat.

Dalibor Stevanović:* Slask iz Vroclava je v soboto v "ligi za obstanek", nastopa osem klubov iz spodnje polovice razpredelnice po rednem delu, doma premagal Zaglebie Lubin z 1:0. Pri gostiteljih je Stevanović odigral 82 minut, zmagoviti zadetek pa je padel šest minut pozneje, ko je že zapustil igrišče. Pri gostih, ki jih čaka finale poljskega pokalnega tekmovanja, je Elvedin Džinić vstopil v igro v 71. minuti.

Robert Berić:* Sturm iz Gradca je v avstrijskem prvenstvu zmagal še četrtič zapored. V nedeljo je v gosteh premagal sosede iz Wolfsberga (1:0), odločilni zadetek pa je v 56. Minuti dosegel Krčan. To je bil njegov deveti zadetek v sezoni, Sturm pa je na lestvici ohranil peto mesto. Slovenski napadalec je v 16. minuti prejel rumeni karton, trener Darko Milanič pa mu je zaupal vso tekmo.

Roman Bezjak: Vodilni Ludogorec iz Razgrada je v ligi za prvaka gostoval v Loveču, gledalci pa niso videli zadetkov (0:0). Korošec je odigral 73 minut, Ludogorec ima ob tem, da je odigral tekmo manj, štiri točke prednosti pred sofijskim CSKA, tako da se mu nasmiha naslov bolgarskega prvaka.

Zlatko Dedić*: Dynamo Dresden še naprej jezi navijače z neprepričljivimi in skromnimi rezultati. Tokrat je doma remiziral s Karlsruherjem (2:2), vsaj točko pa je osvojil tudi po zaslugi Koprčana, ki je zadel v polno v 75. minuti in se izkazal v vlogi zlatega aduta. To je bil njegov šesti gol v sezoni, prvi po dobrem mesecu. Dynamo ostaja na 16. mestu, a ima pred Arminio le točko prednosti. Do konca sezone sta še dve tekmi.

Zlatan Ljubijankić*: Omiya Ardija ostaja v krizi. V soboto je doma dovolila ekipi Ventforet Kofu, da osvoji vse točke. Bilo je 2:0 za goste, Ljubljančan pa je zaman čakal 90 minut na strelski prvenec v tej sezoni. Omiya je na skromnem 16. mestu.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je v nedeljo v gosteh z 2:1 odpravil PEC Zwolle, senzacionalnega pokalnega zmagovalca. Slovenski napadalec ni kandidiral za srečanje, PSV pa se je povzpel na četrto mesto. Prihodnji konec tedna bo na sporedu zadnji krog rednega dela prvenstva, nato sledijo dodatni boji za Evropo (z izjemo prvaka Ajaxa).

Milivoje Novaković*: Shimizu S-Pulse je v soboto doma ugnal ekipo Vegalta Sendai (1:0). Izkušeni napadalec je odigral vso tekmo, v statistiko pa se je vpisal z rumenim kartonom v 61. minuti. Shimizu je na visokem šestem mestu, v japonskem prvenstvu pa je zmagal že četrtič zapored.

Nejc Pečnik: Vodilna Crvena zvezda je nesrečno izgubila na derbiju pri Partizanu (1:2), a ima na lestvici štiri kroge pred koncem prvenstva še vedno tri točke prednosti ter boljšo razliko v zadetkih. Korošec je odigral vso tekmo na mestu desnega bočnega branilca. Rdeče-beli so prekinili niz 15 zaporednih zmag v srbskem prvenstvu.

Ne spreglejte