Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Villarreal Bojan Jokić Rene Krhin Sevilla Valencia

Petek, 22. 8. 2014, 15.22

8 let

Jan Oblak osvojil Sevillo, Barcelona uničila Real

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Barcelona je v 12. krogu španske la lige na Santiagu Bernabeuu ponižala Real in zmagala s kar 4:0. Jan Oblak je Atleticu pomagal do zmage in spet ohranil nedotaknjeno mrežo.

Real je zanj izredno pomembno tekmo začel z vsemi najboljšimi. V napadu je bil tudi povratnik po poškodbi Karim Benzema, za njim pa so igralci kova Cristiano Ronaldo, James Rodriguez in Gareth Bale, očitna pa je bila ta imensko ubijalska kombinacija brca v temo.

Barcelona, ki je začela brez prvega zvezdnika Lionela Messija, je povedala že 11. minuti, ko je goste po podaji Sergija Roberta v vodstvo popeljal Luis Suarez.

Kljub zaostanku je bil Real povsem nenevaren za vrata gostov, zato pa so pred koncem prvega polčasa Katalonci še povišali prednost - zadel je še Neymar.

Tudi v drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo. Še tistih nekaj priložnosti, ki so si jih domači priigrali je ubranil Claudio bravo, Barcelona pa je na drugi strani nadaljevala s šovom. Do konca tekme je sta zadela še Andres Iniesta, za končnih 4:0 pa je še drugi zadetek na tekmi dosegel Suarez.

Dodajmo še, da je Luis Enrique v igro poslal tudi povratnika po poškodbi Lionela Messija, in da je Real tekmo končal le desetimi igralci. Isco je za nesramno brco v koleno Neymarja upravičeno videl rdeče.

Barcelona ima po zmagi zdaj že šest točk prednosti pred Realom, kar je vse prej kot majhna prednost - sploh v ligi kot je španska.

Vsi Slovenci v nedeljo

V nedeljo je Villarreal doma remiziral proti Eibarju, a Bojana Jokića ni bilo v ekipi.

Granada je brez Reneja Krhina, ni ga bilo niti na klopi, premagala Athletic Bilbao. Granada je prišla do zmage po dolgih devetih tekmah čakanja.

Jan Oblak je z Atleticom gostoval v Sevilli pri Betisu in zmagal. Slovenski reprezentant je spet ohranil nedotaknjeno mrežo.

Ne spreglejte