Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 9. 2014,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid Miguel Angel Moya Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 12. 9. 2014, 16.32

8 let

Jan Oblak odhaja k Realu zdrav kot dren, a ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropski prvaki bodo v soboto gostili španske prvake, spet se bosta pomerila Real in Atletico. Madrid bo na nogah. Velika tekmeca se bosta udarila že sedmič letos. Jan Oblak še čaka na krstni nastop.

V soboto zvečer bo napočil čas za nogometno poslastico. Madrid bo le nekaj tednov po dramatičnih superpokalnih dvobojih ter slabih štirih mesecih po finalu lige prvakov pozdravil nov obračun med Realom in Atleticom. Derbi bo potekal na štadionu Santiago Bernabeu, tako da bo prednosti domačega igrišča deležen evropski prvak.

Moya zadržal prednost pred slovenskim vratarjem

Slovenske ljubitelje nogometa najbolj zanima, ali bi lahko v prestižnem dvoboju, ponovitvi letošnjega finala lige prvakov, debitiral Jan Oblak. Možnosti so majhne, saj so tudi španski mediji prepričani, da bo v prvi minuti začel Miguel Angel Moya. "Trudim se in delam za to, da bi igral. Želim si igrati, a za zdaj brani on. Brani dobro, kaj bo čez nekaj časa, pa ne ve nihče. Zdaj moram dokazati in upravičiti to, kar je Atletico plačal zame. Verjamem vase, vem, kaj delam, vem, zakaj treniram," je po prihodu v domovino, ko se je pridružil reprezentančnim pripravam na Gorenjskem, povedal 21-letni Škofjeločan. Najdražji vratar v zgodovini španskega prvenstva čaka na svojo priložnost. Žal ga je poleti pustila na cedilu poškodba, tako da je odgovorno mesto prevzel Moya. In ni bil slab, Atletico je osvojil superpokal (1:1 in 1:0), v prvenstvu pa zbral štiri točke, tako da je na lestvici pred Realom.

Rdeče-beli bi se lahko na Realovem dvorišču predstavili s tremi napadalci. Na bočnih položajih bi lahko obrambo evropskih prvakov zbadala Alessio Cerci in Antonio Griezmann, v sredini bi bil kralj zračnih dvobojev Mario Mandžukić. Vsi trije napadalci so v Madrid prispeli med poletnim prestopnim rokom, nazadnje Italijan, tik pred iztekom.

Ronaldo je pripravljen

Za gostitelje bo nastopil tudi Cristiano Ronaldo. V nedeljo ga ni bilo na reprezentančni tekmi z Albanijo, na kateri je Portugalska senzacionalno ostala brez domačih točk, ceno pa je selektor Paulo Bento plačal z odpustnico. Najboljši nogometaš na svetu ter z naskokom prvi strelec Reala na igrišče ni stopil vse od prvega kroga španskega prvenstva, ko je Real pričakovano ugnal Cordobo (2:0).

Ko ga ni bilo, se belim baletnikom ni godilo nič dobrega. V drugem krogu so v San Sebastianu izgubili z 2:4, zdaj pa jih čaka veliki madridski derbi z Atleticom, ki je v španskem superpokalu že vzel mero bogatejšemu sosedu. "Ronaldo je pripravljen. Dobro je treniral v zadnjih treh tednih in nima nikakršnih zdravstvenih težav," je pred derbijem sporočil Carlo Ancelotti, ki na igrišču zelo pogreša Ronalda.

V začetni postavi še ne bo Mehičana Javierja Chicarita Hernandeza, naj bi pa po zagotovilih Italijana zagotovo dobil priložnost in tako debitiral v belem dresu v nadaljevanju srečanja. Dvoboj se bo začel v soboto ob 20. uri.

Ne spreglejte