Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 11. 2017,
9.04

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov Real Madrid špansko prvenstvo Atletico Madrid Wanda Metropolitano Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 15. 11. 2017, 9.04

12 mesecev

Naj nogometaš Atletica

Jan Oblak na voljo za 200 milijonov evrov!?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

1

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak je bogatejši za novo priznanje. Madridski Atletico ga je izbral za najboljšega igralca oktobra, kar mu je olepšalo priprave na sobotni spektakel, veliki madridski derbi z Realom, ki bo štel za točke španskega prvenstva. To pa še ni vse, kar se tiče Škofjeločana. Španski športni dnevnik AS poroča, da bi lahko Oblak po koncu sezone segel v roke z vodstvom kluba in podaljšal zvestobo do leta 2021.

V soboto se bo v Madridu pisala zgodovina. Mestna veljaka Atletico in Real se bosta v dvoboju španskega prvenstva prvič spopadla na štadionu Wanda Metropolitano, kamor so se v tej sezoni preselili rdeče-beli.

''Madridski derbi je pomembna tekma, a je to navsezadnje dvoboj španskega prvenstva, takšen kot tisti v zadnjem odigranem krogu. Na igrišče moramo stopiti s ciljem, da zmagamo. Tako kot na vsaki tekmi, ki jo igramo,'' je Jan Oblak v pogovoru za klubsko televizijo napovedal sobotni spektakel, težko pričakovani obračun, v katerem se bosta spopadla mestna tekmeca.

Na novem štadionu iti po stopinjah prejšnjega

Štadion Wanda Metropolitano bo leta 2019 prizorišče finala lige prvakov. | Foto: Reuters Štadion Wanda Metropolitano bo leta 2019 prizorišče finala lige prvakov. Foto: Reuters V prejšnjih letih sta se že dvakrat udarila v finalu lige prvakov. Obakrat je krajšo potegnil Atletico (2014 in 2016), drugič tudi z Oblakom na vratih. Zdaj se bosta prvič pomerila na novem štadionu Atletica, ki sprejme skoraj 70 tisoč gledalcev in bo leta 2019 prizorišče finala lige prvakov.

''Na Calderonu smo se počutili dobro, a igramo zdaj drugje. Wanda Metropolirano je spektakularen objekt. Prepričan sem, da bomo šli na njem po stopinjah prejšnjega štadiona. Sam sem ponosen, da lahko nastopam kot del ekipe na uvodni sezoni na tem štadionu,'' je 24-letni slovenski reprezentant očaran nad novim domačim objektom, ki prinaša nogometašem, še bolj pa gledalcem, več udobja kot nekdanji dom Vicente Calderon.

Oblak je eden redkih reprezentantov, ki branijo barve madridskega Atletica in so v zadnjem reprezentančnem terminu počivali. Slovenija, ki še čaka na novega predsednika, ni odigrala nobene tekme. | Foto: Reuters Oblak je eden redkih reprezentantov, ki branijo barve madridskega Atletica in so v zadnjem reprezentančnem terminu počivali. Slovenija, ki še čaka na novega predsednika, ni odigrala nobene tekme. Foto: Reuters

Slovenski vratar, ki spada med najboljše na svetu, si je za svoje predstave v prejšnjem mesecu prislužil klubsko nagrado. V njegovih rokah se je znašlo priznanje Pet zvezdic, ki ga prejme najboljši igralec meseca. Oktobra, ko Atleticu ni šlo vse po načrtih, saj si je z dvema zaporednima remijema proti Qarabagu močno pokvaril možnosti za napredovanje v osmino finala v ligi prvakov, se je najbolj izkazal prav Oblak.

Dobro se počuti

Če bi Oblak in druščina premagali Real, bi naredili pomemben korak k boju za najvišja mesta v španskem prvenstvu. | Foto: Reuters Če bi Oblak in druščina premagali Real, bi naredili pomemben korak k boju za najvišja mesta v španskem prvenstvu. Foto: Reuters Priznanje ga je spravilo v dobro voljo, po svečani podelitvi pa je dejal, da je zanj zaslužna vsa ekipa. ''Brez soigralcev nikoli ne bi mogel prejeti te nagrade. Zdaj moramo delati še bolje in trdneje,'' je napovedal nekdanji vratar Olimpije in Benfice, ki je zadovoljen s svojo formo.

''V tej sezoni nastopamo že kar nekaj mesecev. Počutim se dobro, zelo dobro. Upam, da bo tako tudi vnaprej, da bom pomagal ekipi, in da bom z njo dosegel še boljše predstave. Upam, da bomo igrali dobro in uresničili cilje,'' je dejal prvi čuvaj mreže Atletica, ki je podobno kot Barcelona in Valencia v tej sezoni španskega prvenstva še neporažen, a  zaradi večjega števila neodločenih rezultatov (pet remijev) za Katalonci zaostaja že osem točk. Natanko toliko, kot tudi branilec naslova Real Madrid, ki si je v neprepričljivem delu sezone privoščil že dva poraza.

Oblak spada med najboljše posameznike Atletica. Zelo ga ceni tudi trener Diego Simeone, ki si želi, da bi mladi vratar iz Škofje Loke še podaljšal pogodbo. Za zdaj mu poteče leta 2019, a si vodstvo Atletica prizadeva, da bi se sodelovanje podaljšalo vsaj še za dve leti.

Kako se bo razpletel v soboto derbi med Atleticom in Realom?

  • Z zmago Atletica.
    59,08 %
    322 glasov
  • Z remijem.
    16,70 %
    91 glasov
  • Z zmago Reala.
    24,22 %
    132 glasov
Oddanih 545 glasov

Mnogi so pričakovali, da se bo to zgodilo že to poletje. Napovedovalo se je, pozneje pa ni prišlo do dogovora. Ravno v obdobju, ko se je najbolj namigovala možnost rekordne selitve v Pariz, kjer se je za Slovenca zanimal kupec z debelo denarnico, francoski podprvak PSG.

Bo podaljšal pogodbo z Atleticom?

Bo slovenski reprezentančni vratar podaljšal sodelovanje z Atleticom? | Foto: Vid Ponikvar Bo slovenski reprezentančni vratar podaljšal sodelovanje z Atleticom? Foto: Vid Ponikvar Španski športni dnevnik AS poroča o tem, da bi si lahko Oblak in Atletico ponovno segla v roke po koncu sezone 2017/18. Dosegla naj bi že načelen sporazum, ki bo iztočnica za pogovore po koncu sezone.

Če bi se podaljšala pogodba, bi postal Oblak eden najbolj plačanih varovancev Simeoneja, hkrati pa bi se še povišala njegova odkupna klavzula. Zdaj znaša 100 milijonov evrov, z njo pa se je resno spogledoval PSG, a na koncu le ni prišlo do nakupa.

Če bi Škofjeločan podaljšal pogodbo z Atleticom do leta 2021, bi se njegova odkupna klavzula podvojila, Oblak pa bi bil na voljo snubcem za neverjeten znesek 200 milijonov evrov. To pa je že odškodnina, ki zaostaja le za malo za tisto, katero je imel v pogodbi z Barcelono zapisano rekorder Neymar. Brazilec se je poleti za 222 milijonov evrov preselil na Park princev. Kakšna bi bila usoda slovenskega reprezentanta?

Ne spreglejte