Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
3. 10. 2012,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jasmin Handanović Lazio Maribor

Sreda, 3. 10. 2012, 13.27

8 let

J. Handanović: Želje so vse večje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kar štirikrat na zadnjih šestih tekmah je vratar Maribora Jasmin Handanović ohranil nedotaknjeno mrežo. Če bo tako tudi v Rimu, se bodo Mariborčani v Slovenijo vrnili s širokimi nasmehi.

Po tekmah v dodatnih kvalifikacijah za ligo prvakov proti zagrebškemu Dinamu in prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 med Slovenijo in Švico je bil tarča številnih kritikov. Res je, da ni branil najbolje, a res je tudi to, da je nesporno kakovost pred tem že večkrat dokazal. ''Imel sem občutek, kot da sem za vsak neuspeh kriv jaz,'' je potarnal po zanj neuspešnem obdobju. Za slabimi pa vedno pridejo lepši časi. Tako je bilo tudi tokrat. Maribor zmaguje kot po tekočem traku, sam je v dobri formi. Na zadnjih šestih tekmah je prejel le tri gole, kar štirikrat je mrežo ohranil nedotaknjeno. ''Lepo je, če zmaguješ, ob tem pa mreža ostane nedotaknjena. Toda to je delo celotne ekipe,'' se pohval otepa Jasmin Handanović, ki se seveda zaveda, da bo podobno – da Maribor ne bi prejel gola -, v Rimu težko ponoviti. A upanje obstaja. ''Na vsaki tekmi se trudimo po najboljših močeh, tokrat pa bo naloga še posebej zahtevna. Lazio je zelo dobra ekipa. Uspel sem si ogledati zadnjo tekmo Rimljanov, ko so v domačem prvenstvu premagali Lazio. Čeprav so na klopi ostali Hernanes, Zarate in Kozak, so zmagali. Lazio ima širok kader in dobre posameznike. Gre za disciplinirano ekipo. Če želimo priti do pozitivnega rezultata, se bo treba pošteno potruditi,'' pravi nogometaš z veliko izkušnjami iz Italije. Na Apeninskem polotoku je branil kar štiri leta v dresu drugoligašev Mantove in Empolija.

Formo želijo še stopnjevati

Tokrat bo nasproti stal Lazio, ki sodi med najboljše klube v elitni italijanski ligi.

''Zdajšnji Lazio je taktično dobro postavljena ekipa, ki je odlično telesno pripravljena. Kakovost je na strani Rimljanov, to je jasno. A tudi mi imamo svoje cilje. Kolikor se bo le dalo, se bomo pripravili in potrudili. Ne bomo pa se smeli samo braniti. Od prvega sodnikovega žvižga bomo morali razvijati svojo igro. Ne bomo smeli samo čakati, pač pa poizkusiti tudi s svojim načinom igre,'' načrt, kako priti do vsaj točke, razkriva 34-letni vratar, ki je skupaj s soigralci tudi s pomočjo video posnetkov dodobra analiziral nasprotnika, s katerim se bo pomeril v četrtek zvečer. ''Vedno je tako. Pa naj gre za Aluminij, Koper, Olimpijo ali evropske nasprotnike. Vedno se dobro pripravimo, zato pa tudi imamo rezultate,'' je povedal in za konec pristavil: ''Formo, ki jo imamo, želimo obdržati. In jo še stopnjevati. Z odličnimi rezultati raste tudi samozavest, želje so vse večje. Vse skupaj se je dvignilo na višjo raven, od nas pa je odvisno, ali bomo to unovčili tudi v Rimu.''

Ne spreglejte