Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2009,
11.47

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 7. 5. 2009, 11.47

8 let, 2 meseca

Izpadi Drogbaja pod drobnogledom Uefe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko je Tom Henning Ovrebo označil konec tekme, ki je v finale popeljala Barcelono, so norveškega sodnika v trenutku obstopili nezadovoljni igralci Chelseaja. Med njimi je izstopal Didier Drogba.

Zvezdnik iz Slonokoščene obale je imel po dvoboju v Londonu marsikaj pripomniti o sojenju. Zaradi vidnega nezadovoljstva najboljšega napadalca Chelseaja, ki je prestopil meje dobrega okusa, je bil glavni sodnik primoran igrišče zapustiti v družbi varnostnikov. Drogba ni stal križem rok. Razjarjen in nemočen hkrati se je obrnil proti televizijski kameri in izrekel kar nekaj psovk, namenjenih Norvežanu, ki je delil pravico tudi na lanskoletnem evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici. Zaradi omenjenih dejanj naj bi evropska krovna nogometna zveza sprožila postopek proti Afričanu, ki bi ga lahko v prihodnje doletela prepoved nastopa na določenem številu tekem pod okriljem Evropske nogometne zveze (UEFA). Kaznovan naj bi bil tudi klub, saj so razočarani domači navijači po zaključnem sodnikovem pisku zasuli klop Barcelone s klubskimi zastavicami, s slednjimi pa so na dramatičnem srečanju ''počastili'' tudi uradne sodnike.

Pique: Žoga se je dotaknila roke

Ovrebo je po mnenju stratega angleškega predstavnika oškodoval gostitelje vsaj za tri enajstmetrovke. ''Za začetek lahko omenim prekršek nad Maloudajem, ki je bil storjen znotraj kazenskega prostora. Morali bi sploh zastaviti vprašanje Uefi, zakaj je za tekmo v Londonu določila omenjenega sodnika. Res je, sporen je bil tudi rdeči karton, ki ga je prejel Abidal, a je po drugi strani z roko v lastnem kazenskem prostoru več kot očitno igral Pique. Če sodnik teh situacij ni najbolje videl, bi se lahko posvetoval s kolegoma ob stranski črti. Kar se tiče vlečenja za dres Drogbaja, je verjetno sodniška piščalka ostala nema, ker se je pripetil podoben primer s Thierryjem Henryjem na tekmi v Barceloni,'' je po dvoboju zatrdil trener Chelseaja Guus Hiddink, za še večje nezadovoljstvo v vrstah ''modrih'' pa je poskrbela izjava branilca Kataloncev Gerarda Piqueja.

''Res je, žoga se je dotaknila moje roke. Sodnik se je odločil, da ne bo pokazal na belo točko, njegove odločitve pa se morajo spoštovati,'' je hladnokrvno omenil nekdanji član Manchestra United, ki se bo v Rimu z nekdanjimi soigralci pomeril brez kar treh obrambnih ''kolegov''. Manjkali bodo Eric Abidal in Daniel Alves (kaznovana) in Rafael Marquez (poškodovan).

Ne spreglejte