Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
29. 4. 2015,
11.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Neymar Lionel Messi Lionel Messi Luis Suarez Barcelona rekord Luis Enrique

Sreda, 29. 4. 2015, 11.02

8 let

Izjemno: Messi, Neymar in Suarez so šli čez 100!

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napadalna naveza Messi-Suarez-Neymar je ob visoki zmagi Barcelone nad Getafejem (6:0) v tej sezoni dosegla že več kot sto zadetkov.

Katalonci so že v prvem polčasu 34. kroga španskega prvenstva rešili tekmo. Lionel Messi je načel mrežo Getafeja z enajstmetrovko (9.), do konca prvega dela je dvakrat zadel še Luis Suarez (25., 41.), po enkrat pa še Neymar (28.) in mitski kapetan Xavi (30.), ki je ob zadetku prejel tudi stoječe ovacije. Končni rezultat 6:0 je v drugem polčasu postavil Messi.

Novih pet zadetkov trenutno najbolj vročega napadalnega trojčka na svetu je pomenilo, da je ta v tej sezoni dosegel že 102 zadetka, kar je nov najboljši dosežek. Največ je k temu dosežku seveda prispeval Argentinec, ki je dosegel 49 zadetkov, Neymar 32, Suarez pa 21.

Barcelona je lahko še boljša

"Ko je ekipa tako učinkovita, nima naš nasprotnik nobenih možnosti. Šlo je za trdo tekmo, a končali smo jo že v prvem delu," je po zmagi nad Getafejem povedal trener Kataloncev Luis Enrique. "Ne spomnim se tekme, na kateri bi bilo toliko spektakularnih zadetkov. Vem, da to še ni vrhunec, Barcelona lahko igra še bolje," je španski strokovnjak še dodatno prestrašil konkurenco.

Prejšnji rekord so v sanjski sezoni 2008/09, ko se je Barcelona pod vodstvom Pepa Guardiole veselila trojne krone (liga, pokal, liga prvakov), z 99 zadetki postavili Messi, Thierry Henry in Samuel Eto'o.

V lanski sezoni blizu tudi BBC

V lanski sezoni so se staremu rekordu Barcelone približali tudi napadalci Reala Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Gareth Bale, a jim je malce zmanjkalo, prišli se "le" do številke 97.

V tej sezoni Realov BBC (Benzema-Bale-Cristiano) ni tako učinkovit, ovirajo ga tudi poškodbe, do zdaj je zadel 89-krat. Več kot polovico zadetkov je dosegel tudi v tej sezoni odlični Ronaldo (50), Benzema jih je prispeval 22, Bale pa 17.

Ne spreglejte