Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
17.32

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

1

Natisni članek

Crvena zvezda Partizan izgredi navijaški izgredi

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 17.32

6 let, 4 mesece

teorije o grozljivih izgredih

Ozadje izgreda v Beogradu: Hrvaška in Srbija na nogah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

1

Partizan Crvena zvezda Beograd | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čeprav so se navijaški neredi na derbiju srbskega prvenstva med Partizanom in Crveno zvezdo zgodili že v sredo, so na Balkanu še vedno v ospredju zanimanja. Postregli so s številnimi bizarnostmi, o katerih se je razpletlo nešteto teorij.

V 15. minuti se je sredi južne tribune, kjer so zbrani navijači Partizana, začelo medsebojno obračunavanje. Pripadniki navijaških skupin Vandal Boys in Young Boys so se s pomočjo tujih huliganov zagnali v pripadnike skupine Alcatraz.

Tisti, ki ima nadzor nad jugom, ima tudi nadzor nad sklepanjem narkomafijskih poslov v kriminalnem podzemlju. Načrt prevzema juga se ni posrečil. Sprva so s pomočjo bakel resda pregnali skupino, nato pa se jim je porušil načrt, saj je bila večina preostalih zbranih navijačev Partizana prepričana, da imajo opravka s preoblečenimi pripadniki Delij, navijačev Crvene zvezde. Sledil je brutalen protinapad, v katerem jo je skupilo ogromno prvotnih napadalcev. Obležali so, pred še hujšim pa jih je rešila policija.

S krvavimi obrazi, od bakel požgano kožo in slečeni do pasu so se odpravili proti izhodu s štadiona, po tekmi pa je kot strela z jasnega udaril podatek, da je bilo med njimi kar šest plačancev iz Splita! Med njimi je bil tudi nekdanji mednarodni as v kickboksu. Hrvaška in Srbija sta se znašli na nogah, napad je ostro obsodil vrh srbske politike, širile so se različne teorije.

Neverjetni prizori na večnem derbiju v Beogradu:

To so storili za 150 tisoč evrov?

Najbolj je obveljala tista, da so se odločili za sodelovanje zaradi mastnega zaslužka, govori se celo o vsoti 150 tisoč evrov. Dalmatinci, ki imajo bogato kartoteko zaradi kriminalnih zločinov, so pred sodnikom molčali. Zdaj čakajo na izrek kazni, lahko jih doleti tudi zaporna kazen do dvanajstih let, v priporu v najbolj zloglasnem beograjskem zaporu pa prejemajo različne grožnje. Tarča je zlasti Splitčan, ki ima na hrbtu tetoviran simbol Vukovarja. Rekli so mu, da mu ga bodo z britvicami spremenili v najbolj znan beograjski spomenik na Kalamegdanu.

Pričakujemo lahko vroče nadaljevanje enega najbolj nenavadnih navijaških izgredov po razpadu nekdanje Jugoslavije.

 

Ne spreglejte