Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2016,
22.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Chievo Aljaž Struna Siniša Anđelković Palermo Tim Matavž Genoa Atalanta Edoardo Reja Jasmin Kurtić Vid Belec Carpi Samir Handanović Inter Fiorentina Boštjan Cesar Valter Birsa Josip Iličić Juventus italijansko prvenstvo

Nedelja, 1. 5. 2016, 22.42

6 let, 6 mesecev

Konec upanja za Samirja Handanovića (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

V večerni nedeljski tekmi 36. kroga italijanskega prvenstva j eInter Samirja Handanovića v Rimu z 2:0 izgubil proti Laziu in izgubil tudi teoretične možnosti, da bi se uvrstil v dodatne kvalifikacije za ligo prvakov.

 

Na Apeninskem polotoku je tri kroge pred koncem že znan prvak. Državni naslov je ubranil Juventus, v boju za drugo mesto, ki prinaša neposredno uvrstitev v skupinski del lige prvakov (2016/17), pa se bosta pomerila Napoli (73 točk) in Roma (71). Četrtouvrščeni Inter bo po novem porazu moral še trepetati za neposredno uvrstitev v ligo Europa, saj ima Fiorentina le štiri točke zaostanka.

Handanoviča je v prvem polčasu na mosjtrski način premagal Miroslav Klose, v drugem pa je končni rezultat z bele točke postavil Antonio Candreva.

​Nedeljski spored se je začel v Torinu, kjer je bilo svečano na štadionu Juventusa, saj se je Stara dama prvič kot novi (stari) prvak predstavila domačemu občinstvu. V goste je prišel Carpi, ki se krčevito bori za obstanek. Slovenski vratar Vid Belec je v Torinu prejel dva gola, Carpi pa je izgubil z 0:2.

Palermo Siniše Anđelkovića in Aljaža Strune je z 2:0 premagal Sampdorio. Anđelković je igral celo tekmo, Struna pa je obesedel na klopi za rezerviste.

Kako je Klose na zadnjico položil Handanovića:

Petouvrščena Fiorentina, to mesto prinaša nastop v evropski ligi, se je mudila v Veroni. V mestu ljubezni je bil na sporedu spopad treh slovenskih reprezentantov. Pri Chievu je od prve minute igral Boštjan Cesar, Valter Birsa je vstopil v 65. minuti, pri gostih iz Toskane, pa je Josip Iličić (s 13 zadetki najboljši evropski strelec v serie A) v tekmo vstopil v 80. minuti. Dvoboj se je končal brez golov.

V ponedeljek se bodo klubi za prvoligaške točke potegovali še v Genovi in Neaplju. Sinovi volkulje iz Rima bodo gostovali pri Genoi Tima Matavža, drugouvrščeni Napoli pa bo skušal prednost domačega igrišča vnovčiti proti Kurtićevi Atalanti, ki jo vodi Edoardo Reja.

Najboljši strelci:

30 - Higuain (Napoli)
16 - Dybala (Juventus), Bacca (Milan)
15 - Icardi (Inter)
13 - Eder (Sampdoria/Inter), Iličić (Fiorentina) 

6 - Birsa (Chievo)
... 
1 - Cesar (Chievo), Kurtić (Atalanta), Struna (Palermo)

Ne spreglejte