Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
22.42

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Samir Handanović Jasmin Kurtić Luka Krajnc Josip Iličić Valter Birsa italijansko prvenstvo Fabio Quagliarella

Nedelja, 3. 3. 2019, 22.42

5 let, 1 mesec

Italijansko prvenstvo, 26. krog

Juventus utišal tudi Neapelj, Iličić in Kurtić v polno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Fabio Quagliarella | Šestintridesetletni Fabio Quiagliarella je v prvem polčasu proti Spalu v Ferrari dosegel še dva zadetka in se na lestvici najboljših strelcev izenačil s Cristianom Ronaldom. | Foto Reuters

Šestintridesetletni Fabio Quiagliarella je v prvem polčasu proti Spalu v Ferrari dosegel še dva zadetka in se na lestvici najboljših strelcev izenačil s Cristianom Ronaldom.

Foto: Reuters

Vodilni in še vedno neporaženi Juventus je v derbiju 26. kroga italijanskega prvenstva v gosteh premagal Napoli z 2:1. Stara dama ima po novem pred najbližjim zasledovalcem že 16 točk prednosti. Atalanta je v čustvenem srečanju premagala Fiorentino s 3:1, Josip Iličić pa se je vpisal med strelce. Sampdoria je po zaslugi Fabia Quagliarelle, ki si deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev s Cristianom Ronaldom, ugnala Kurtićev Spal, Slovenec pa je poskrbel za častni gol gostiteljev.

Juventus je v nedeljskem derbiju povedel prek Miralema Pjanića v 28. minuti, pred tem pa so gostitelji ostali brez izključenega vratarja Alexa Mereta. Ko je Emre Can povišal vodstvo branilcev naslova, so se Neapeljčani znašli v dodatnih težavah. Na začetku drugega dela pa je moral po drugem rumenem kartonu predčasno pod prho tudi Pjanić.

Napoli je začutil priložnost, prek Joseja Callejona znižal na 1:2, nato pa je Lorenzo Inzigne v 84. minuti zapravil strel z bele točke. Namesto izenačenja na 2:2 je ostalo pri vodstvu Torinčanov, ki so ohranili prednost do konca in storili pomemben korak k ubranitvi naslova.

Najprej v polno Kurtić, kmalu za njim še prijatelj Iličić

Nedeljski spored 26. kroga italijanskega prvenstva sta odprla Torino in zadnji Chievo, pri katerem je Boštjan Cesar obsedel na klopi. Biki so zmagali s 3:0, leteči oslički pa se vedno bolj spogledujejo z izpadom. Genoa brez Roka Vodiška je remizirala s Frosinonejem, ki ni računal na Luko Krajnca. 

Spal Jasmina Kurtića je doma izgubil proti Sampdorii Vida Belca (1:2), ki je ponovno spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce, Belokranjec pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška dosegel častni gol za gostitelje. 

Zadetek Jasmina Kurtića pri 3:22:

Zadetek Josipa Iličića pri 1:20:

Josip Iličić je z Atalanto gostil svojo nekdanjo ekipo, Fiorentino, s katero je med tednom v pokalu remiziral 3:3. Kranjčan je zablestel v 28. minuti, ko je s pomočjo branilca Fiorentine, ki je spremenil smer žogi, izenačil na 1:1 in dosegel že osmi zadetek v tej sezoni. Atalanta je v nadaljevanju srečanja zadela še dvakrat in se približala najboljšim ekipam pri vrhu.

Solze Iličića v spomin na Astorija

Josip Iličić | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc V ponedeljek bo minilo leto dni od šokantne izgube Davideja Astorija. Nekdanjemu kapetanu Fiorentine in soigralcu Josipa Iličića je v noči pred tekmo v Vidmu odpovedalo srce.

Vodstvo italijanske serie A se je odločilo, da v spomin na tragično preminulega zvezdnika, ki je v vijoličastem dresu nosil številko 13, v 13. minuti zaustavi igro in poda spomin na Astorija. Na dvoboju v Bergamu je bilo zelo čustveno. Ko se je na ekranu pojavila slika velikega ljubljenca navijačev Fiorentine, ki je prehitro zapustil svet, so Iličića, ki je z njim stkal veliko prijateljstvo, oblile solze. V nadaljevanju srečanja je dosegel zadetek in pomagal Atalanti do pomembne zmage v boju za Evropo.

Lazio v bitki za Rim ponižal Romo, Milan prehitel Inter

Nogometaši Lazia so v sobotnem vrhuncu v vročem mestnem derbiju premagali Romo kar s 3:0. Empoli in Parma, za katero ni nastopil Leo Štulac, sta se po festivalu zadetkov razšla s 3:3, Milan pa je z zmago nad Sassuolom izkoristil petkov spodrsljaj velikega tekmeca Interja in se na lestvici povzpel na tretje mesto.

Ekvadorec Felipe Caicedo je popeljal Lazio v vodstvo na rimskem derbiju. | Foto: Reuters Ekvadorec Felipe Caicedo je popeljal Lazio v vodstvo na rimskem derbiju. Foto: Reuters

V uvodni tekmi 26. kroga italijanskega nogometnega prvenstva je Inter s Samirjem Handanovićem, ki se je sicer izkazal z ubranjeno enajstmetrovko, doživel boleč poraz v gosteh pri Cagliariju Valterja Birse, ki je poškodovan in si je tekmo ogledal s tribun.

Sportal Bohar potopil najbolj vroči poljski klub in dal misliti selektorju Keku #video

 

Serie A, 26. krog: 

Lestvica:

Najboljši strelci:

19 - Ronaldo (Juventus), Quagliarella (Sampdoria)
18 - Piatek (Genoa/AC Milan)
16 - Zapata (Atalanta)
14 - Milik (Napoli)
...
Iličić (Atalanta) ...
...
- Kurtić (Spal) ...
3 Zajc (Empoli) ...
2 - Birsa (Chievo/Cagliari)

Ne spreglejte