Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
22.39

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Leo Štulac Vid Belec Samir Handanović Rok Vodišek Boštjan Cesar Valter Birsa Jasmin Kurtić Josip Iličić Luka Krajnc italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 22.39

5 let, 2 meseca

Italijansko prvenstvo, 24. krog

Roma je zmagala in še naprej diha za ovratnik Milanu (in Interju)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Federico Fazio | Nove točke je Romi priskrbel Federico Fazio. | Foto Getty Images

Nove točke je Romi priskrbel Federico Fazio.

Foto: Getty Images

V zadnji tekmi 24. kroga italijanskega nogometnega prvenstva je Roma v ponedeljek pred domačimi navijači z 2:1 premagala Bologno in še naprej diha za ovratnik Milanu, ki ima na četrtem mestu - to prinaša ligo prvakov - točko prednosti. Na tretjem mestu ima Inter Samirja Handanovića, ki je kot kapetan Milančanom pomagal do zmage nad Sampdorio z 2:1, pet točk več od Rimljanov. Juventus je spet zmagal, Napoli pa je v nedeljo le remiziral s Torinom, tako da ima zdaj Juventus na vrhu že 13 točk prednosti.

Samir Handanović, ki je pri Milančanih prvič v italijanskem prvenstvu nosil kapetanski trak, je z Interjem prišel do pomembne zmage, po kateri se je še malce bolj približal ligi prvakov. Pred Atalanto na petem mestu ima zdaj namreč osem točk prednosti. Izkušeni slovenski reprezentant, ki je prejšnji teden postal kapetan Interja, potem ko so se v Milanu odločili, da kapetanski trak vzamejo argentinskemu zvezdniku Mauru Icardiju, je tako še drugič, odkar je postal kapetan, zmagal. Med tednom se je s soigralci veselil zmage v ligi Europa proti Rapidu na Dunaju.

Josip Iličić izgubil pomembno tekmo v lovu na ligo prvakov

Jasmin Kurtić je odigral celo tekmo za Spal, ki je doma z 1:4 izgubil proti njegovemu nekdanjemu klubu Fiorentini. Boštjan Cesar ni igral za Chievo, ki je izgubil proti Udineseju z 0:1. Podobno velja za Roka Vodiška, ki ga ni bilo niti na klopi Genoe. Ta je doma z 2:1 premagala Lazio.

Josip Iličić se je na tekmi proti Milanu izkazal z asistenco, a se je moral sprijazniti s porazom. | Foto: Getty Images Josip Iličić se je na tekmi proti Milanu izkazal z asistenco, a se je moral sprijazniti s porazom. Foto: Getty Images

Vodilni Juventus je že v petek s 3:0 odpravil Frosinone, pri katerem je Luka Krajnc obsedel na klopi. V obračunu za ligo prvakov je Atalanta Josipa Iličića, ki se je izkazal s podajo, doma izgubila proti Milanu z 1:3. Parma je z Leom Štulcem, ki je igral 64 minut, z 1:2 izgubila v gosteh pri Cagliariju Valterja Birse, ki pa je poškodovan.

Podaja Josipa Iličića za vodstvo Atalante:

Sportal Haris Vučkić še naprej čaka

 

Serie A, 24. krog: 

Lestvica:

Najboljši strelci:

19 - Ronaldo (Juventus)
17 - Piatek (Genoa/AC Milan)
16 - Quagliarella (Sampdoria), Zapata (Atalanta)
12 - Milik (Napoli)
11 - Caputo (Empoli), Immobile (Lazio), 
...
7 Iličić (Atalanta) ...
...
4 - Kurtić (Spal) ...
3 Zajc (Empoli) ...
2 - Birsa (Cagliari)

Ne spreglejte