Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
14. 8. 2016,
12.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Andraž Struna Aljaž Struna Palermo italijansko prvenstvo

Nedelja, 14. 8. 2016, 12.39

6 let, 6 mesecev

Italijanski pokal, 1. krog

Birsa, Cesar in Kurtić občudovali 3:0

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
jasmin kurtic atalanta | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Z uvodnimi tekmami italijanskega pokala so nekateri prvoligaški klubi na Apeninskem polotoku že vstopili v novo sezono. Palermo je v prvem krogu izločil Bari brez pomoči Slovencev, Chievo in Atalanta pa sta zanesljivo preskočili oviri tudi na krilih standardnih slovenskih reprezentantov, Boštjana Cesarja, Valterja Birse in Jasmina Kurtića. Najboljši italijanski klubi se bodo pokalnemu tekmovanju pridružili pozneje.

Chievo iz Verone je v soboto pred domačim občinstvom izločil Entello s 3:0. Kapetan slovenske izbrane vrste Boštjan Cesar in dolgoletni reprezentant Valter Birsa sta odigrala vso tekmo, podobno velja za njunega soigralca v Katančevi četi Jasmina Kurtića, ki je Atalanti v Bergamu pomagal do napredovanje v naslednji krog. Atalanta je brez večjih težav odpravila Cremonese.

Nova delodajalca za brata Struna?

Aljaž Struna je prejel ponudbo iz Carpija. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž Struna je prejel ponudbo iz Carpija. Foto: Vid Ponikvar Slovenska reprezentanta Aljaž in Andraž Struna, ki sta se v zgodovino vpisala kot prva slovenska brata, ki sta za člansko izbrano vrsto zaigrala od prve minute, bi lahko v tem poletju poiskala novega delodajalca. Starejši Andraž ga bo zagotovo, saj je zapustil grškega prvoligaša PAS Giannino. Med tistimi, ki bi ga želeli videti v svojih vrstah, je tudi Pušnikov Hajduk.

Njegov mlajši brat Aljaž se je znašel na poletnem seznamu vročih želja Carpija, ki se še dobro spominja, kako si je s pomočjo primorskega branilca pred dvema letoma priigral zgodovinski preboj v serie A. Aljaž, pred leti si ga je zaželel tudi veliki Napoli, a ga vodstvo Palerma ni hotelo prodati, ni kandidiral za prvo tekmo Palerma v tej sezoni.

Rožnati so v uvodnem krogu italijanskega pokala stežka izkoristili prednost domačega igrišča. Drugoligaša iz Barija so ugnali šele v zadnjih sekundah podaljška, z zadetkom Ivana Čočeva v 120. minuti. Občasni slovenski reprezentant Siniša Anđelković je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Ne spreglejte