Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.45

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.45

8 let, 3 mesece

Interblock prekinil niz porazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte so v 10. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Interblocku z 1:3 (1:2).

Lendavčani, ki po spremembi na trenerski klopi igrajo kot prerojeni, so pričakali ambiciozni Interblock močno oslabljeni in brez štirih igralcev prve postave: Trenevskega, Ortiza ter obeh Madžarov Seboka in Kocsardija. V vrstah Interblocka ni bilo kaznovanega Preglja in vratarja Strajnarja. Odsotnost se je veliko bolj poznala domačim, ki so vknjižili tretji poraz v sezoni in so na šestem mestu, Interblock pa je s tretjo dve točki za njimi.

Že prva priložnost na tekmi je prinesla vodstvo gostom. Elsner je povsem sam na desni strani sprožil močan strel z 18 metrov, Kuzma je na kratko odbil, Rakoviču pa iz bližine ni uspelo premagati domačega vratarja. Nova odbita žoga pa se je na srečo gostov znova vrnila k Rakoviču, ki je v drugem poskusu brez težav zadel domačo mrežo.

Tudi Nafta je prvo priložnost izkoristila. Šoštarič je v 26. minuti izvedel kot z leve strani, Lunder je pritekel in s peto atraktivno zadel bližnji kot vratarja Rozmana. Ljubljančani so zadržali visoko raven realizacije in v 39. minuti znova povedli. Elsner je podal, Jolić pa s sedmih metrov z natančnim strelom zadel desni spodnji kot vratarja Kuzme. Sledili sta zapravljeni priložnosti Jolića, v 41. in 43. minuti, ko je obakrat streljal čez gol, nato pa izgubil živce in v zadnji minuti prvega polčasa zaradi prigovarjanja in drugega rumenega kartona moral predčasno pod prho.

V nadaljevanju je prvi strel sprožil Rodić, Kuzma pa je s težavo odbil, nato pa bi Rakovič v 59. in 63. minuti lahko odločil zmagovalca. V prvem primeru je bil uspešnejši Kuzma, v drugem pa nespreten Rakovič.

Povsem nemočni Lendavčani so zasluženo doživeli poraz po nizu uspešnih predstav. Tega je ob koncu tekme potrdil Gerić, potem ko je preigral vratarja gostiteljev in zadel prazno mrežo.

Ne spreglejte