Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2012,
16.21

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ligue 1 Zlatan Ibrahimović PSG

Sreda, 18. 7. 2012, 16.21

3 leta, 11 mesecev

Ibrahimović: PSG je 'sanjska ekipa'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Senzacionalen prestop Zlatana Ibrahimovića iz Milana v PSG je dobil tudi uradno potrditev. Švedski zvezdnik je s Parižani podpisal triletno pogodbo.

Zlatan Ibrahimović je v sredo dopoldne v Parizu uspešno prestal podrobne zdravniške preglede, ki so razblinili še zadnje dvome. Šved je takoj za tem podpisal triletno pogodbo s Parižani, po kateri bo v naslednjih treh sezonah letno zaslužil kar 13 milijonov evrov, kar je najvišja plača od vseh astronomskih, ki jih je doslej prejemal v Juventusu, Interju, Barceloni in Milanu. Na spletni strani so prestop že potrdili, na vstopni strani vsakega obiskovalca zdaj pozdravi slika dolgolasega zvezdnika. Odškodnina, ki jo bodo morali pri PSG odšteti Milanu, sicer še ni uradno potrjena, a je skorajda zagotovo, da gre za 20 milijonov evrov in ne 25, kot so bile prvotne informacije.

Predstavili so ga na Elizejskih poljanah

Pri PSG so Ibrahimovića navijačem uradno predstavili pred klubsko trgovino na pariški aveniji Elizejske poljane, eni najbolj znamenitih ulic na svetu.

PSG je sicer v teh dneh iz Pescare pripeljal tudi mladega italijanskega vezista Marca Verrattija, ki je prišel iz Pescare. Pred Ibrahimovićem in Verrattijem pa so sodelovanje letos poleti sklenili še Thiago Silva, ki je prav tako prišel iz Milana, in Ezequiel Lavezzi, ki je prestopil iz Napolija.

Zaradi Ibrahimovića Kaka bližje Parizu

Kljub številnim zvenečim imenom pa se Parižani ne mislijo ustaviti. Vse bolj je jasno, da se spogledujejo še z enim velikim nakupom. Blizu prihoda v francosko prestolnico je nihče drug kot nekdanji najboljši nogometaš na svetu Kaka.

Brazilca se želijo pri madridskem Realu, ki je zanj pred tremi leti odštel kar 65 milijonov, znebiti že nekaj časa. Ker je vse bližje prihodu v Madrid Hrvat Luka Modrić, toliko bolj. Vodstvo Reala naj bi bilo s PSG dogovorjeno že nekaj časa, zdaj je na vrsti začetek pogajanj z 27-letnim zvezdnikom. Ta naj bi že pred časom Parižanom dal jasno vedeti, da namerava podpisati le, če bo šlo za resen, evropski projekt in se bo lahko klub boril za lovorike na vseh frontah. Po zadnjih podpisih je jasno, da je temu tako.

Vse več informacij kaže v to smer, da bo Kaka naslednja zvezdniška okrepitev PSG. Več naj bi bilo znanega že v prihodnjih dneh. Zdaj, ko so zaključili prestop Ibrahimovića, je na vrsti Kaka. To pa še ni vse. Vse bližje prestopu v Pariz je tudi 30-letni bočni branilec Palerma Federico Balzaretti, ki je v dresu Italije blestel na letošnjem evropskem prvenstvu.

Opravičil ni več, naslov je nuja

V minuli sezoni je PSG prvenstvo končal na drugem mestu, kar je bilo razočaranje za številne navijače tega v Franciji zelo priljubljenega kluba, ki na novo prvenstveno lovoriko – doslej je osvojil dve -, čaka že neverjetnih 18 let. Kljub temu so se vodilni ljudje kluba, ki se napaja z denarjem katarskih lastnikov, dejali, da je cilj dosežen. Parižani so se namreč po daljšem času prebili v ligo prvakov.

Pod vodstvom izkušenega in trofejnega trenerja Carla Ancelottija bodo v novi sezoni resno napadli prvenstveni naslov, daleč pa si želijo tudi v Evropi, kjer so lovorike že osvajali. Leta 1996 so bili zmagovalci pokala pokalnih zmagovalcev, istega leta pa osvojili tudi evropski superpokal.

Ne spreglejte