Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2013,
10.59

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 15. 3. 2013, 10.59

8 let, 1 mesec

Ibrahimović proti Barceloni, Sneijder proti Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Znani so pari četrtfinala nogometne lige prvakov. Najbolj spektakularna para krojijo Barcelona in PSG ter Bayern in Juventus. Real se bo za polfinale udaril z Galatasarayem.

Žreb ni bil delegiran, zato so mnogi potihoma upali, da se utegneta že v naslednjem krogu pomeriti velika rivala iz španskega nogometa Barcelona in Real. To se ne bo zgodilo, smo pa vseeno dobili nekaj zelo zanimivih parov. Barcelona se bo tako za polfinale pomerila proti PSG, pri katerem glavno vlogo igra njen nekdanji zvezdnik, ki nima najboljših spominov na obdobje, ki ga je preživel v Kataloniji, zdaj pa v Parizu blesti, Zlatan Ibrahimović. Švedski zvezdnik zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na prvi tekmi osmine finala v Valencii, na prvi tekmi sicer ne bo imel pravice nastopa.

Tudi Real bo igral proti klubu, pri katerem ključni vlogi igrata nogometaša, ki sta še nedavno nosila dres madridskega velikana, a špansko prestolnico zapustila nezadovoljna. Proti Galatasarayu, za katerega igrata Wesley Sneijder in Hamit Altintop, član turškega velikana pa je seveda tudi Didier Drogba, ki je Chelseaju lani prinesel edini naslov evropskega prvaka. Zelo zahtevno delo čaka nogometaše münchenskega Bayerna in torinskega Juventusa. Pomerili se bodo namreč med seboj. Veliko možnosti za preboj med najboljša štiri evropska moštva imajo nemški prvaki. Borussii Dortmund so namreč kroglice, ki jih je mešal nekdanji angleški reprezentant in tudi nogometaš Reala Steve McManaman, prinesle Malago. Pred žrebom najbolj zaželenega tekmeca med preostalimi sedmimi četrtfinalisti.

Prve četrtfinalne tekme bodo 2. in 3. aprila, povratne pa teden dni pozneje. Zanimivo, tudi žreb polfinala, ki bo 12. aprila, ne bo delegiran, kar se bo zgodilo prvič doslej.

Polfinalne tekme bodo 23. in 24. aprila ter 30. aprila in 1. maja. Veliki finale bo na londonskem Wembleyju 25. maja.

Ne spreglejte