Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 4. 2016,
13.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Manchester City PSG Laurent Blanc Zlatan Ibrahimović

Sreda, 13. 4. 2016, 13.21

6 let, 7 mesecev

Ibrahimović jezen na trenerja, ki mu ni ostal dolžan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

Nogometaši PSG so v tej sezoni pričakovali vrhunski dosežek v ligi prvakov, a so razočarali navijače in v četrtfinalu izpadli proti Manchester Cityju. Zlatan Ibrahimović je poudaril, da bi bilo lahko drugače, če se trener Laurent Blanc ne bi odločil za menjavo igralnega sistema.

Švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović spada med redke napadalce svetovnega kova, ki še niso postali klubski evropski prvaki. Ko je imel najlepše možnosti za osvojitev lige prvakov in pred šestimi leti zastopal barve Barcelone, je v polfinalu nepričakovano ostal praznih rok proti Interju.

Takrat ni skrival razočaranja nad taktičnimi odločitvami Josepa Guardiole, ki ni našel pravega recepta, kako streti gosto obrambno formacijo, s katero je Kataloncem paral živce takratni trener milanskega velikana Jose Mourinho. Na svojega klubskega trenerja pa je bil v ligi prvakov jezen tudi šest let pozneje ...

Nov sistem ni prinesel nič dobrega

Dolgolasi Skandinavec, ki v svojih vitrinah pogreša klubski evropski naslov in tega ne skriva pred javnostjo, je bil dokaj blizu uresničitvi cilja tudi v tej sezoni. PSG je v domačih tekmovanjih pred seboj rušil vse ovire, si francoski naslov priigral že nekaj mesecev pred koncem prvenstva, v Evropi pa je sledilo bridko slovo že v četrtfinalu. Čeprav je v dvoboju z Manchester Cityju na papirju veljal za favorita, je izpadel in spravil v slabo voljo katarske lastnike, željne velikega evropskega naslova.

Laurentu Blancu se taktična sprememba na povratni četrtfinalni tekmi ni obnesla. | Foto: Laurentu Blancu se taktična sprememba na povratni četrtfinalni tekmi ni obnesla.

"V prvem polčasu smo igrali z novim sistemom (namesto 4-3-3 je PSG igral v postavitvi 3-5-2, zamenjal pa jo je šele po poškodbi Thiaga Motte, op. p.). Kar se je zgodilo, se je pač zgodilo. Če bi dosegli dober rezultat, ne bi nihče ničesar pripomnil, zdaj pa nam bodo očitali, da smo s tem zapravili priložnost," je po bolečem torkovem porazu na Otoku opozoril 34-letni Skandinavec, ki se bo konec maja v svojem Malmöju pomeril s slovensko izbrano vrsto.

Blanc: Man City bo gost na zabavi velikih treh

Kritiziral je odločitev trenerja Laurenta Blanca, ki mu po srečanju ni ostal dolžan. "City je zelo dobra ekipa. Moramo mu čestitati za napredovanje, obenem pa smo lahko razočarani, saj bi morali pokazati bistveno več, predvsem pa izkoristiti več priložnosti in doseči več zadetkov. To velja tako za prvo kot tudi drugo tekmo," je dejal Blanc.

Najlepšo priložnost na prvi tekmi je zapravil prav Ibrahimović, ki ni zadel v polno z bele točke … Francoski strateg je napovedal, da bo njegov evropski krvnik v Evropi težko prišel dlje od polfinala. "Man City bo le gost na polfinalni zabavi Barcelone, Bayerna in Reala," je glasno in jasno napovedal tri kandidate za osvojitev evropskega naslova.

Ibrahimović: Izpadel je boljši

Ibrahimović je na Etihadu nekajkrat zapretil gostiteljem, bil zlasti nevaren pri izvajanju prostih strelov, a se v nasprotju s prvo tekmo v Parizu (2:2) ni vpisal med strelce. "Izpadlo je boljše moštvo. Ker smo doma remizirali, v Manchestru pa izgubili, želim Cityju vse najboljše v nadaljevanju sezone," je bogatemu angleškemu klubu, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil njegov "prijatelj" Guardiola, zaželel veliko sreče.

Kje bo izkušeni Šved z bosanskimi in hrvaškimi koreninami nadaljeval kariero? | Foto: Kje bo izkušeni Šved z bosanskimi in hrvaškimi koreninami nadaljeval kariero?

Morda bo v prihodnji sezoni tudi sam igral v Manchestru. Govoric o tem, da bi se lahko pri Manchester Unitedu pridružil Mourinhu, ki ga obožuje iz vsega srca, ne manjka. Težava je v tem, da niti Portugalec niti Šved nista nikdar potrdila govoric, da bosta kariero nadaljevala na Old Traffordu. Ibrahimoviću se pogodba s Parižani izteče konec sezone, zanj pa vlada ogromno zanimanje vseh klubov. "Vseh razen Manchester Cityja," se je pred tedni hudomušno izrazil njegov dolgoletni agent Mino Raiola.

Ne spreglejte