Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 1. 2016,
20.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petar Stojanović NK Maribor NK Maribor Dinamo Zagreb Amir Ružnić Zoran Mamić

Torek, 5. 1. 2016, 20.24

6 let, 7 mesecev

Hrvaški prvak kupil najdražjo vijolico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometni klub Maribor se bo v spomladanski boj za naslov slovenskega prvaka podal brez Petra Stojanovića. Mladi desni bočni branilec je podpisal petletno pogodbo z zagrebškim Dinamom.

Prva liga Telekom Slovenije je ostala brez najdražjega igralca. Petar Stojanović je po oceni nemške spletne strani Transfermarkt.de vreden dva milijona evrov, v prihodnje pa se bo dokazoval v hrvaški prestolnici. Kupil ga je Dinamo Zagreb in z njim sklenil petletno sodelovanje. "Naredili smo veliko stvar. Vrhunsko," nam je pojasnil Amir Ružnić, Stojanovićev zastopnik, ki si je po torkovem podpisu pogodbe v Zagrebu pošteno oddahnil. Pred letom dni je spremljal varovanca v Hannovru, kjer je bilo vse pripravljeno za podpis pogodbe z nemškim prvoligaškim klubom, a se je zapletlo v zadnjem mogočem trenutku.

V Zagrebu je vse potekalo kot po tekočem traku in brez zapletov. Slovenec, ki je na zadnjem večnem derbiju v Stožicah navdušil z zadetkom, ogromno prahu pa je dvignil rdeči karton, zaradi katerega je moral predčasno z igrišča, je brez težav opravil zdravstveni pregled. Zagrebški klub je pri pogajanjih predstavljal trener Zoran Mamić , mlajši brat izvršnega predsednika Zdravka Mamića , ki velja za najmočnejšo figuro hrvaškega nogometa.

Po Šporarju odšel še Stojanović

To je za Primorca, ki je v zadnjih letih poskrbel za številne odmevne prestope slovenskih nogometašev v tujino, že drugi odmeven posel v zadnjem obdobju. Tik pred koncem jesenskega dela je prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije Andraž Šporar prodal zvestobo Baslu, zeleno-belim pa bi lahko ob zajetnih dodatkih pripadli skoraj štirje milijoni evrov.

"Andraž je presrečen. Opravil je že uvodne treninge in v tekmi, v kateri so se medsebojno pomerili nogometaši Basla, že dosegel prvi gol," ni skrival zadovoljstva Ružnić. Šporar in Stojanović sta nazadnje sodelovala v mladi izbrani vrsti, marca pa bi lahko združila moči v Katančevi četi.

Vskočil bo namesto Portugalca

Petar se je po podpisu pogodbe odpravil v Maribor, kjer se bo poslovil od soigralcev, prihodnji ponedeljek pa ga v Zagrebu čaka že prvo srečanje z novopečenimi soigralci, med katerimi ne manjka reprezentantov iz različnih držav.

V Mariboru, ki bo prav tako prvi trening v koledarskem letu 2016 opravil v ponedeljek, bo skušal Stojanovića na njegovem igralnem položaju nadomestiti novinec iz Kopra Matej Palčič. Stojanović bo pri hrvaškem prvaku nadomestil Portugalca Iva Pinta, ki se je preselil na Otok in okrepil vrste Norwich Cityja.

Ne spreglejte