Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
11.57

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Guus Hiddink Chelsea Roman Abramovič

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 11.57

5 let, 7 mesecev

Hiddink zavrnil Abramoviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor turške reprezentance Guus Hiddink je zavrnil željo Romana Abramoviča, da bi na trenerskem stolčku Chelsea zamenjal Carla Ancelottija.

64-letni Nizozemec je načelen mož in nikoli v življenju še ni prelomil danih obljub. ''To Roman Abramovič razume. S turško zvezo ima pogodbo do vključno EP 2012 in Turčija ima še zmeraj možnosti, da si priigra dodatne kvalifikacije,'' je povedal Hiddinkov agent Cees van Nieuwenhuizen. Na drugi strani bi moral Ancelotti pri Abramoviču oddelati še 12 mesecev, a ga bo verjetno Rus odslovil pred iztekom pogodbe, saj bo ostal brez vseh lovorik. Italijana pa so že začeli povezovati z italijanskim prvoligašem Romo.

V zgodbi o Chelsea pa ne gre le za Hiddinkovo načelnost. O njegovem preklopu k Chelsea nočejo nič slišati niti v turški nogometni zvezi.

''Gospod Hiddink je dejal, da je prestar, da bi opravljal dvojno vlogo in tudi naš predsednik Mahmut Ozgener mu tega ne bi dovolil,'' je za sportsmail povedal vir blizu turške zveze. ''Prejšnji teden smo zavrnili ponudbo Ajaxa. V pogodbi ima posebno klavzulo, ki mu onemogoča, da bi ob turški reprezentanci vodil še kakšen klub. (Pred dvemi leti je kot ruski selektor prevzel Chelsea op.a.). Razumemo takšne ljudi kot je Roman Abramovič, da ga imajo v mislih. Če bo Rus dal ponudbo, bo zavrnjena. Hiddink je zmeraj izpolnil svojo pogodbo in dejal nam je, da bi lahko bila Turčija njegova zadnja postaja v vlogi trenerja. Mi pa bi radi, da nas popelje še na svetovno prvenstvo 2014,'' pa je situacijo okoli Hiddinka razložil PR turške zveze Turker Tozar.

Verjetno Abramovič sploh ne bo dal ponudbe turški zvezi, temveč bo počakal in upal, da se Turčija ne uvrsti na EP 2012. V tem primeru bi se znali Turki Nizozemca znebiti in prostega trenerja bi Rus zlahka pripeljal v Chelsea.

Ne spreglejte