Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arsenal Bayern Arsene Wenger Jupp Heynckes

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 19.16

8 let

Heynckes stopil v bran Wengerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Navijači Arsenala so vse bolj nezadovoljni z delom trenerja Arsena Wengerja, ki ga že v torek čaka nov zahteven preizkus. V prvi tekmi osmine finala lige prvakov se bo doma pomeril proti Bayernu.

V prvenstvu Arsenalu ne gre najbolje, v pokalu nima več možnosti za lovoriko, velik spodrsljaj pa si je privoščil ravno v nepravem času. V soboto je doma izgubil proti drugoligašu Blackburnu in se moral posloviti od sanj o naslovu. Zdaj Londončanom preostane le še liga prvakov, v kateri pa jih že v osmini finala čaka zelo zahtevna naloga. Izločiti bodo morali enega izmed najboljših evropskih klubov ta hip, münchenski Bayern. Trener Londončanov Arsene Wenger je že nekaj časa na udaru kritikov, po novem neuspehu so te še glasnejši. Izkušenemu Francozu je pred tekmami osmine finala lige prvakov, zanimivo, v bran stopil trener ekipe, s katero se bodo ''topničarji'' pomerili. Jupp Heynckes, ki sedi na klopi Bayerna.

''Navijači Arsenala morajo vedeti, da se Arsenal v prvenstvu meri proti ekipam, kot so Chelsea, Manchester United in Manchester City, ki sodijo med najboljše na svetu. Wenger si ne zasluži tako glasnih kritik,'' je kolega v bran vzel trener trenutno vodilnega nemškega prvoligaša in nadaljeval: ''Kolikor vidim jaz, Wenger opravlja odlično delo. Proizvedel je veliko število zvezdnikov svetovnega nogometa. Mnogi, ki so prišli v Arsenal, so bili ob prihodu v klub neznani nogometaši, ob odhodu pa so imeli status največjih zvezdnikov, kar je njegova zasluga. Kljub je na račun tega veliko zaslužil. Wenger je odličen trener. Tudi ekipa Arsenala je zelo dobra in že leta igra odličen, lep nogomet. Arsenal je klub, ki ima tradicijo in zgodovino. Igra zelo atraktivno, tudi rezultatov nima slabih. Navijači bi morali biti ponosni na to, kar imajo.'' Za konec je povsem pričakovano Heynckes nekaj besed namenil tudi torkovi tekmi, ki jo boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Planet TV. ''Zagotovo nam ne bo lahko. Čaka nas zelo zahtevna naloga. Upam, da jo bomo opravili z odliko. Zanimivo bo,'' je še povedal izkušeni nemški trener, ki bo po sezoni zagotovo zapustil klop Bayerna (nadomestil ga bo Josep Guardiola), najverjetneje pa sklenil tudi bogato trenersko kariero.

Ne spreglejte