Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 8. 2014,
0.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jasmin Handanović NK Maribor NK Maribor Maccabi Tel Aviv

Četrtek, 7. 8. 2014, 0.42

7 let, 12 mesecev

Handanović prekinil medijski molk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so v tej evropski sezoni prejeli le dva zadetka. Oba na zadnji tekmi na Cipru, ki pa zaradi razigranega Agima Ibraimija nista bila usodna. Jasmin Handanović je ostal nepremagan 312 minut.

Dolgoletni rezervni reprezentančni vratar Jasmin Handanović je pri Mariboru pod posebnim drobnogledom. Brani za najboljši slovenski klub, ki redno osvaja lovorike, vsaka njegova poteza pa je deležna številnih komentarjev. Zaradi nekaterih nesrečnih zadetkov in ponesrečenih posredovanj se je moral naposlušati kritik. Nekatere v prejšnji sezoni so presegle meje dobrega okusa. Počutil se je izzvanega in se odločil, da se do nadaljnjega ne bo zadrževal pri novinarskih mikrofonih.

Dogovoril se je z direktorjem, da začne na novo

Zdaj je sklenil temu narediti konec. Maribor piše novo evropsko pravljico, navijači ga obožujejo, na sprejemu na mariborskem letališču je užival med privrženci vijolic. V tej sezoni je v zelo dobri formi, pohvalil ga je tudi Zlatko Zahović, ki se ponavadi raje zadrži, ko beseda nanese na izpostavljanje posameznikov. Jasmin se je po vrnitvi s Cipra, kjer je prekinil več kot 300 minut trajajoč niz nepremaganosti, odločil, da se ustavi tudi pred diktafonom.

Stare zamere so pozabljene, označen je začetek novega obdobja. "Po dogovoru z direktorjem smo se domenili, da v tej sezoni začnemo na novo, tako da sem spet z vami," se je nasmehnil visoki Ljubljančan, ki prihaja iz najbolj znane slovenske vratarske družine. Pa je kaj pogrešal novinarje? "Po eni strani niti ne, vseeno pa je naša dolžnost, da javnosti povemo naše dobre in slabe strani. To je del službe," je pojasnil 36-letni vratar Maribora, ki v tej sezoni naskakuje svoj krstni nastop v skupinskem delu lige prvakov.

Nismo mu hoteli kratiti zadovoljstva, zato ga nismo spominjali na kritike, s katerimi se je moral ubadati v prejšnji sezoni. Raje smo se posvetili sedanjosti in prihodnosti, ki obeta ogromno. Maribor že dolgo ni bil tako blizu največjemu dosežku v klubskem tekmovanju.

Ni ga zaskrbelo niti takrat, ko je Maccabi povedel z 2:1

Da bo Maribor zahteven tekmec za vsakogar, sta dokazala že dvoboja z Maccabijem. Vijolice niso izgubile niti enega. Na Cipru so remizirale z 2:2.

"Pričakovali smo trdega tekmeca, ki je imel tehnično zelo dobro podkovane posameznike. Vedeli smo tudi, da bo vladala vročina in da bo zahtevno igrišče. Psihična prednost je bila resda na naši strani, po drugi strani pa smo čutili tudi pritisk, saj smo morali zadržati rezultat iz Maribora. Uspelo nam je. Brez večjih težav smo tekmo izpeljali do konca. Vmes je bilo malce težav, a je bila kakovost vseeno na naši strani," je prepričan starejši izmed bratrancev Handanović.

Ga je takrat, ko je Maccabi na začetku drugega dela prešel v vodstvo z 2:1, kaj zaskrbelo in so se kolena začela tresti, saj so se Izraelci nevarno približali uresničitvi cilja? "Ne. Ekipa je Maccabiju odgovorila na najboljši mogoč način. S takojšnjim golom. V glavi smo imeli svoj zastavljeni cilj, tako da nas tudi gol za vodstvo Maccabija z 2:1 ni vrgel iz tira," je prvi vratar vijolic izpostavil še eno kakovost slovenskih prvakov. Samozavest, ki ne pojenja niti v najbolj kriznih trenutkih.

Zadnja ovira v kvalifikacijah je premostljiva

Če bodo znali premostiti krizne minute tudi v odločilnem krogu kvalifikacij, se bodo v Ljudskem vrtu po 15 letih spet igrali dvoboji lige prvakov, ki štejejo za točke. Bi lahko bila to "tista" sezona Maribora, na katero navijači čakajo od leta 1999?

"Vedno moramo gledati naprej. Zdaj nas čaka že četrta stopnička. Je zadnja, a je tudi premostljiva. Upam, da nam bo letos uspelo. O ligi prvakov se v slačilnici ne govori veliko. Moramo se predvsem zbrati. V soboto nas čaka Gorica. Vedno se pripravljamo iz tekme v tekmo, zaradi tega imamo tudi takšne rezultate," se 196 centimetrov visoki vratar noče prepustiti evforiji lige prvakov, ampak želi ostati trdno na tleh. Zato tudi nima posebnih kandidatov za tekmeca na petkovem žrebu. Odgovarja, da bodo Mariborčani skušali izločiti vsakega, tako da mu je povsem vseeno, kdo bo to. Tako je doživljal Zrinjski in Maccabi Tel Aviv, tako bo tudi tekmeca, s katerim se bo Maribor udaril za veličastno nagrado. A do nadaljnjega bo v mislih vijolic le Gorica …

Ne spreglejte