Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
26. 10. 2012,
6.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Liga Europa Jasmin Handanović Tottenham

Petek, 26. 10. 2012, 6.17

7 let, 12 mesecev

Handanović: Čutimo, da lahko pridemo do senzacije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jasmin Handanović je imel proti Tottenhamu presenetljivo malo dela. Tudi on se strinja, da je točka uspeh, a malce žaluje za polnim izkupičkom.

Pri izenačujočem golu ni mogel narediti veliko, najprej se je izkazal z vrhunsko obrambo, po drugi odbiti žogi so Londončani le prišli do zadetka. ''Akcija je stekla iz avta. Malce preveč smo se povlekli nazaj. Jermaine Defoe je streljal, sam sem žogo odbil, priletela je na noge enega izmed nogometašev Tottenhama. Spet je streljal, a je Aleš Mejač nekako blokiral strel, potem pa spet nesreča. Žoga je še drugič prišla na noge gostom, ki jim ni bilo težko zadeti. Škoda. Na prepoceni način smo prejeli gol,'' je akcijo iz drugega polčasa opisal Jasmin Handanović in dodal: ''Potem smo imeli še res lepo priložnost za ponovno vodstvo, pa žal žoga ni končala v golu. Škoda. Mislim, da smo bili bližje zmagi od gostov.'' Res je, a res je tudi to, da remi proti Tottenhamu še zdaleč ni slab rezultat. ''Seveda ne. Tottenham sicer ni zaigral v najboljši zasedbi, a kdorkoli od Londončanov igra, je vrhunski nogometaš. Če bi nam kdo pred tekmo ponudil izid 1:1, bi ga verjetno sprejeli. Ampak vseeno ostaja grenak priokus. Vedeli smo, da imamo lepo priložnost za zmago. Tako smo se tudi postavili na igrišču in skušali čim prej zadeti. Potem smo prišli do vodstva, imeli zmago na pladnju, pa jo žal zapravili,'' je še povedal izkušeni Ljubljančan.

Ljudski vrt vliva dodatno moč

Mariborčani so na polčas odšli z vodstvom, med odmorom so bila trenerjeva navodila jasna. ''Dogovorili smo se, da bomo še naprej držali skupaj in gostom ne bomo puščali preveč prostora. Dobro nam je uspevalo, pripravili smo si tudi nekaj priložnosti za drugi zadetek, a enostavno so Londončani tudi s kančkom sreče prišli do izenačenja in domov odnesli točko. Dobro, to je nogomet. Tudi tako smo lahko zadovoljni. Smo še vedno drugi na lestvici, kar je seveda lep uspeh,'' je še povedal 34-letni vratar. Pa lahko na drugem mestu tudi ostanejo? ''Pogled na lestvico je zdaj res lep. Seveda bomo skušali narediti vse, da bo lep tudi ob koncu skupinskega dela tekmovanja. Je pa jasno, da je pot do tja še dolga. Pred nami je še kar nekaj tekem, težko bi napovedoval karkoli. Skušali bomo iztržiti čim več. Najprej je bil naš cilj, da dosežemo več točk, kot smo jih lani. Ta cilj smo že zdavnaj presegli. Zdaj čutimo, da lahko naredimo še več. Da lahko pridemo tudi do senzacije. K temu bomo nedvomno stremeli,'' je napovedal in nekaj besed namenil tudi vzdušju v Ljudskem vrtu. To je bilo spet vrhunsko. ''Ko zadoni s tribun Ljudskega vrta, je vselej nekaj posebnega. Nam, nogometašem da dodatno moč. Ampak v nogometu je tako, da se ne smeš preveč prepustiti čustvom. Ne smeš se ozirati na to, kaj se dogaja na igrišču. Moraš biti zbran le na svoje delo. Če si, pridejo tudi rezultati,'' je za konec še povedal starejši izmed bratrancev Handanović. Samir je istočasno z Interjem gostil beograjski Partizan in blestel pri zmagi. Jasmin, ki je z bratrancem močno povezan, je bil le nekaj deset minut po koncu tekme že obveščen o izidu iz Milana. ''Zmagali so z 1:0,'' je z nasmeškom na obrazu takoj izstrelil. Ne dvomimo v to, da je bil o izidu iz Ljudskega vrta obveščen tudi Samir. Ni kaj, lep večer za bratranca Handanović.

Ne spreglejte