Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
24. 5. 2015,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samir Handanović Inter Valencia

Nedelja, 24. 5. 2015, 11.46

8 let

Handanović bi se lahko pridružil Oblaku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obstaja velika možnost, da bo slovenski vratar Samir Handanović v poletnem prestopnem roku zamenjal delodajalca. Po italijanskih in angleških snubcih se je javil še španski klub Valencia.

Prvi vratar slovenske izbrane vrste Samir Handanović bi lahko konec tedna odigral zadnjo tekmo v dresu Interja. Z milanskim klubom, ki si v tej sezoni ne bo zagotovil igranja v Evropi, ga veže še enoletna pogodba. Če ne bo našel skupnega jezika z vodstvom kluba in podaljšal sodelovanja, bo najverjetneje zapustil San Siro. Razlogov za odhod je več, poleg denarja pa na to močno vpliva tudi dejstvo, da bo Inter ostal brez evropskih izzivov, kar je ogromno razočaranja za ambicioznega Slovenca.

Po Romi, Man Utd in Liverpoolu še Valencia

Handanović bo čez dva meseca dopolnil 31 let, čeprav že dolgo spada med najboljše vratarje na Apeninskem polotoku, pa še vedno ni izkusil, kako je braniti v ligi prvakov. To bi lahko doživel pri Romi, ki je še vedno najresnejši italijanski kandidat za vratarski prestop leta v serie A.

Ljubljančana omenjajo tudi na širšem seznamu za vratarskega novinca pri Manchester Unitedu, ki bi lahko v kratkem ostal brez Španca Davida De Gee. Oko na mlajšega izmed bratrancev Handanović je vrgel tudi Liverpool, ki pa v prihodnji sezoni ne bo nastopil v ligi prvakov.

Med elito se bo poskušala povzpeti Valencia. V španskem prvenstvu je zaostala le za tremi velikani in se zadovoljila s četrtim mestom, ki vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. Barcelona, Real in Atletico so zbrali več točk, netopirji pa so sezono končali pred Sevillo, ki si je po zaslugi nove evropske lovorike zagotovila neposredno udeležbo v skupinskem delu lige prvakov.

Diego Alves ne bo mogel braniti vsaj šest mesecev

Valencia si bo morala pot do nje še priigrati, po poročanju španskega športnega dnevnika Marca pa bi lahko njeno ekipo okrepil prav Handanović. Prvi vratar Diego Alves je trenutno odsoten. Brazilec mora zaradi poškodbe kolena na operacijo, po prvih ocenah pa bo manjkal vsaj šest mesecev. Bogati lastnik netopirjev Peter Lim (Singapur) ne bi imel nič proti, če bi iz Milana pripeljali enega najbolj spoštovanih evropskih vratarjev.

Če bi se Ljubljančan preselil v nekdanji Zahovićev klub, ki je v letih 2000 in 2001 zaigral v finalu lige prvakov, bi v španskem prvenstvu branila oba najboljša slovenska vratarja, zaradi katerih ima lahko selektor Srečko Katanec sladke skrbi. Med vratnicama Valencie bi stal Handanović, pri Atleticu pa bi se še naprej dokazoval osem let mlajši Jan Oblak.

Slovenska reprezentanca se bo čez dobra dva tedna v kvalifikacijski tekmi pomerila z Anglijo, takrat pa bo imel Handanović, če se pred tem še ne bo odločil za prestop, veliko priložnost, da svoje sposobnosti predstavi otoškim ljubiteljem nogometa.

Ne spreglejte