Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2011,
17.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsenal liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 15. 8. 2011, 17.37

8 let

Handanovič: Arsenal? Ne bojim se ga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večji del pozornosti evropske nogometne javnosti bo v torek deležna prva kvalifikacijska tekma za uvrstitev v ligo prvakov, ki bo v Londonu. Zadnja ovira zvezdnikov Arsenala bo Samir Handanovič.

Zagotovo bo obračun Arsenala in Udineseja poskrbel za največ zanimanja. Lahko mlada ekipa Udineseja preseneti prav tako mlado, a vseeno bolj izkušeno ekipo (v evropskih pokalih) Arsenala? Videmčani so si z igrami v pretekli sezoni priborili kvalifikacije za vstop v ligo prvakov, a pri žrebu naleteli na tekmeca, ki je atraktiven, premagljiv, a ima v Evropi precej daljšo tradicijo.

Eden ključnih nogometašev v vrstah Udineseja bo Samir Handanovič. " To je tekma kot vsaka druga. Imeli smo dovolj časa, da smo se do malenkosti pripraviti na ta obračun. Posebni občutki? Ne, ne čutim ničesar posebnega," se je prve tekme proti Arsenalu dotaknil slovenski reprezentant.

Zadeti v gosteh

Prednost Arsenala utegne biti tudi trenutna forma. Londončani so namreč proti Newcastlu že začeli prvenstvo v Angliji, medtem ko se bo Serie A začela šele konec avgusta. Vendar Arsenal proti klubu Harisa Vučkića ni pokazal kakšne navdušujoče igre na tekmi pa ni bilo zadetkov. "Spremljal sem le drugi polčas in Newcastle se je dobro upiral ter ogrožal Arsenal ob prekinitvah. To je bila šele njihova prva ligaška tekma v sezoni. Vsaka tekma je poglavje zase, zato je težko karkoli reč. Vemo, da je Arsenal močan, kar dokazuje v ligi prvakov. Prihajajo vse do polfinal, pa še tam jih izloči le Barcelona. Vendar se ga ne bojimo," odločno poudarja 27-letni Ljubljančan.

Povratna tekma je prednost

Za Udinese bo na prvi tekmi pomembno predvsem, da Arsenalu ne dopusti igre kratkih podaj, kar še posebej do izraza prihaja na njihovem štadionu. "Tempo igre v premier league je hitrejši kot v serie A, zato moramo biti na to in na ozračje na štadionu še posebej pozorni. Igrali bomo proti mlademu moštvu, vendar mislim, da bomo imeli svoje priložnosti. Pomembno bo doseči zadetek v gosteh," sporoča Handanovič, ki je k Udineseju prišel leta 2004.

Ker gre za pomembni tekmi, ki odločata o uvrstitvi v ligi prvakov, pa Samir ohranja mirno kri, pa čeprav si seveda še kako želi doživeti najelitnejše klubsko tekmovanje tudi na lastnih izkušnjah. "Bremena ne čutim. Seveda, če bomo izgubili, bomo težko rekli, da smo igrali zgodovinsko tekmo. Poraz pač ni isto kot zmaga. No, prednost je, da povratno tekmo igramo doma. Sem optimist. Proti dobrim ekipam v Serie A večkrat igramo dobro, zato sem samozavesten. Vsak nogometaš mora biti optimističen," poudarja "Sarma".

Wenger, Nasri in van Persie na tribuni

Videmčane so pred sezono zapustili nekateri ključni nogometaši, kot so Alexis Sanchez (Barcelona), Cristian Zapata (Villarreal) in Gökhan Inler (Napoli). Kot je v navadi pri Udineseju, so prišli mladi nogometaši. Tudi ekipa zaradi tega še ni povsem uigrana. Vendar tudi "Topničarji" bodo oslabljeni. Cesc Fabregas se je podal v Barcelono, Samir Nasri je prav tako blizu prestopa (omenja se Manchester City), a Francoz je podobno kot kapetan Robin van Persie suspendiran za prvo tekmo, podobno kot trener Arsene Wenger. "Kar se nas tiče, še nismo 'pravi'. Nekatere stvari še niso kot bi morale biti, novinci se še privajajo in se bodo morali še dokazati. Odigrali smo nekaj mednarodnih tekem. Kdo bo igral, odloča trener. Če bomo igrali s štirimi v zadnji vrsti, to ne bo težava, tako smo igrali že v pretekli sezoni. Sezona bo dolga, vsi bodo dobili priložnost," je povedal Samir, ki je nedavno z Udinesejem podaljšal pogodbo do leta 2016.

"Nisem imel ponudbe od "top" klubov. Bili so nekateri klubi, ki so boljši od Udineseja, a odšel bom le pod enim pogojem. Zanimajo me le najboljši klubi," nam je dejal in o ligi prvakov povedal. "Seveda si želim preboja v ligo prvakov. Sam nasploh rad igram proti boljšim in to bi bil zame velik izziv," je še sporočil Handanovič.

Prva tekma na štadionu Emirates v Londonu bo na sporedu v torek ob 21.45, povratna pa bo v sredo 24. avgusta na štadionu Friuli v Vidmu.

Ne spreglejte