Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
9. 2. 2013,
19.23

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Filip Valenčič Andrej Razdrh Andraž Šporar

Sobota, 9. 2. 2013, 19.23

4 leta, 10 mesecev

Hajduk v Splitu nadigral Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Hajduka so klubu za 102. rojstni dan čestitali z visoko zmago s 4:1 nad Olimpijo. Ljubljančani so v 5. minuti šokirali Poljud, nato pa je sledil preobrat. Vsi goli so padli v prvem polčasu.

Odkar je Olimpijo prevzel Andrej Razdrh, si zeleno-beli še niso privoščili tako rezultatsko neuspešnega polčasa, kot se je pripetil v soboto na gostovanju v Splitu (1:4). Ljubljanski klub je v obračunu hrvaških in slovenskih jesenskih podprvakov začinil rojstnodnevno zabavo Hajduka, ki jo je v hladnem in vetrovnem vremenu spremljalo okrog 6.000 gledalcev. V prvem polčasu so spremljali dinamičen nogomet, ki je postregel kar s petimi zadetki, štirje pa so končali v mreži Elvisa Džafića. Čeprav je kazalo na drugačen razplet, saj je kapetan Olimpije kmalu nazdravljal uvodnemu zadetku ''zmajev''.

V 5. minuti ga je po lepi podaji Andraža Šporarja na eleganten način dosegel Filip Valenčič in šokiral občinstvo v dalmatinski prestolnici. Gostitelji, ki se bojujejo z eno največjih finančnih kriz v razgibani zgodovini kluba, so hitro vrnili udarec. V 18. minuti je rezultat izenačil Anton Maglica. Nekdanji napadalec Osijeka je bil osrednji junak srečanja, saj je v polno zadel tudi 14 minut kasneje. Po strelu z nogo je gol dosegel še z glavo, zaposlil pa ga je Avdija Vršajević, ki smo ga še v sredo spremljali v Stožicah na reprezentančni tekmi med Slovenijo in BiH. Barve Hajduka brani tudi Sven Tino Sušić, nečak selektorja BiH, ki pa na dvoboju z Olimpijo ni prejel priložnosti. Obramba Olimpije je imela iz minute v minuto vedno več težav, kaj kmalu pa se je prednost Hajduka še povišala. Po dolgem napadu, v katerem je novopečeni članski hrvaški reprezentant Franko Andrijašević zatresel prečko, je mrežo Olimpije zatresel še Črnogorec Ivan Vuković, v zaključku prvega dela – po spornem prekršku Arisa Zarifovića nad Maglico; potrebno pa je vzeti v obzir, da je pravico delil splitski sodnik – pa se je med strelce vpisal še Andrijašević.

Olimpija ima na voljo za popravke še dva tedna

Pri gostih je moral zaradi poškodbe že v 35. minuti igrišče zapustiti napadalec Nikola Nikezić. Zamenjal ga je Rok Baskera. ''Črne minute'' ljubljanske obrambe bi lahko splitski napad kaznoval še s kakšnim zadetkom, a je ostalo pri 4:1. V drugem delu je med vratnici Olimpije stopil Aleksander Šeliga in za razliko od predhodnika Džafića ostal nepremagan. Ritem srečanja je padel, opravljenih je bilo ogromno menjav. Če je bila Olimpija večji del prvega polčasa nadigrana, pa je bila v drugem delu bolj ali manj enakovredna, priigrala pa si je tudi lepše priložnosti za zadetek. V 57. minuti je Valenčič po lepem strelu z roba kazenskega prostora Hajduka nastreljal okvir vrat, deset minut kasneje pa je nevarno zadišalo po zadetku po priložnosti Baskere. Nekajkrat je bilo nevarno tudi pred vrati Šelige, a so gledalci v drugem delu ostali prikrajšani za zadetke.

Hajduk, ponosni član nekdanje jugoslovanske velike četverice (še Crvena zvezda, Partizan in Dinamo Zagreb), je ob 102. rojstnem dnevu razveselil navijače. Prihodnji konec tedna bo nadaljeval s prvenstvom (gostovanje v Koprivnici), Razdrhova četa pa ima na voljo še dva tedna, da popravi formo in ujame želeni ritem, s katerim želi pričakati četrtfinalni pokalni poslastici z Mariborom (23. in 27. februarja). Odkar je na trenerski stolček Olimpije sedel mladi Vrhničan, Ljubljančani še niso izgubili s tako visokim rezultatom. V Španiji na treh tekmah s skandinavskimi tekmeci niso bili nikdar premagani (vsaj po rednem delu), v Splitu pa so ''črne minute'' opozorile, da bo potrebno v obrambi postoriti še marsikaj. Večji del srečanja so v branilski vrsti sodelovali Antonio Mlinar Delamea, Nemanja Mitrović, Aris Zarifović in Erik Salkić.

Ne spreglejte