Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2011,
11.30

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Barcelona superpokal

Ponedeljek, 15. 8. 2011, 11.30

3 leta, 8 mesecev

Guardiola zadovoljen, Mourinho molčal, Ronaldo prepričan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po prvem "el clasicu" v tej sezoni so bili po tekmi bolj zadovoljni pri Barceloni, ki je igrala z dokaj oslabljeno zasedbo, pri Realu Madridu pa so glede na formo pričakovali več.

Real Madrid je pred prvo tekmo superpokala v očeh marsikoga veljal za rahlega favorita. Oslabljena zasedba Barcelone, na klopi so bili Gerard Pique, Xavi in Sergio Busquets, Carles Puyol pa je bil poškodovan, je v polni postavi vadila šele teden dni, kar je precej drugače kot njen večni rival. Po zadetku Mesuta Özila je Barcelona do konca prvega polčasa po zaslugi izjemnega zadetka Davida Ville in spretnosti Lionela Messija celo prišla do vodstva. Končni izid je v drugem polčasu postavil Xabi Alonso. "Uspeli smo zadržati fizično bitko od bolje pripravljenega Reala Madrida. Tudi zato je 2:2 dober rezultat. Do povratne tekme v sredo bomo še dvignili formo, a se kaj posebej ne bomo pripravljali na to tekmo. Upam, da nam bodo navijači pomagali, ko nas noge ne bodo ubogale," je po tekmi dejal Josep Guardiola.

Bo Fabregas debitiral proti Realu?

Po tekmi je večer navijačev Barcelone polepšala še vest, da je Cesc Fabregas tudi uradno postal član katalonskega velikana. Obstaja pa tudi verjetno, da bo debitiral prav na tekmi z Realom. Podobno kot je še ena Barcelonina okrepitev, Alexis Sanchez. "V ponedeljek bo predstavljen in videli bomo, če bo igral že na povratni tekmi superpokala," je o 24-letnem vezistu dejal Guardiola.

Kot zanimivost dodajmo, da je Barcelona že na 184. tekmi zapored pod vodstvom Guardiole imela posest žoge na svoji strani. "Vse dokler bom na klopi Barcelone, bomo igrali na ta način. Vsekakor lahko Real zmaga, a ne v tem trenutku," je še dejal trener Kataloncev.

Kaj pa enajstmetrovka?

Pri Realu so bili nezadovoljni predvsem s sojenjem. V 83. minuti je Victor Valdes namerno s komolcem spotaknil Cristiana Ronalda, a Teixeira Vitienes ni pokazal na enajstmetrovko. Madridčani so že v pretekli sezoni imeli veliko za povedati okrog sojenja, tudi zato je verjetno Jose Mourinho na novinarsko konferenco poslal kar svojega pomočnika Aitora Karanko. "Madrid je napredoval, a nekatere stvari ostajajo enake. Nadaljevali bomo z napornimi treningi. Rezultat je, kakšen je, zadovoljni pa smo s trudom vsakega igralca. Žal nam je, ker ob vseh priložnostih, tokrat nismo zmagali, a ponavljam, zadovoljni smo z vsakim posameznikom," je dejal Karanka, ki je ob tem dejal, da je Real boljši kot v pretekli sezoni. Kot razlog, zakaj se Mourinho ni udeležil novinarske konference, je nekdanji branilec Reala dejal, da je na ta način njegovo delo bolj dinamično.

Cristiano Ronaldo je bil prepričan, da je bil Real oškodovan: "Bila je čista enajstmetrovka, tu ni nikakršnega dvoma. Prepričan sem, da bomo napadali tudi v Barceloni," je dejal Portugalec.

Kapetan Reala je imel po tekmi mešane občutke. "V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, a smo zaostajali z 1:2. Vendar igra v prvem delu je tista, ki ji moramo slediti. Prva tekma v sezoni ne pove veliko, a verjamem, da tokrat lahko pariramo Barceloni," je dejal Iker Casillas.

Povratni obračun za letošnji superpokal bo v sredo na Camp Nouu. Barcelona, z devetimi naslovi rekorderka tega tekmovanja, v štirih poizkusih še ni uspela premagati Reala. Madridčani pa imajo en naslov manj.

Ne spreglejte