Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 4. 2015,
14.29

Osveženo pred

3 tedne, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Josep Guardiola Barcelona Bayern München Thiago Alcantara Manuel Neuer Matthias Sammer Philipp Lahm

Petek, 24. 4. 2015, 14.29

3 tedne, 6 dni

Guardiola: Verjemite mi, Barcelona je najmočnejša!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po žrebu polfinala lige prvakov, ki je Bayernu namenil Barcelono, sta se v središču zanimanja znašla trener Josep Guardiola in vezist Thiago Alcantara, saj se bosta pomerila proti nekdanjemu klubu.

"Vedel sem, da se bo slej ko prej zgodilo, da se bom pomeril proti Barceloni. To bo moja prva vrnitev v Barcelono, moj dom. Tam sem bil igralec, nato še trener. To bo posebna tekma zame, za Thiaga, za sodelavce. Zelo sem srečen, da bom lahko to izkusil. Pred nami je prijazna, a ne preveč preprosta tekma. Verjemite mi, Barcelona je najmočnejša," je o moči polfinalnega tekmeca spregovoril Josep Guardiola, ki se je leta 2013 preselil na Bavarsko, pred tem pa z Barcelono osvojil dva evropska naslova. Ko je še igral na štadionu Camp Nou, si je slačilnico nekaj sezon delil tudi z napadalcem Luisom Enriquejem, ki je pozneje sledil njegovi poti in se tudi on preizkusil v vlogi trenerja Barcelone. "Srečen sem za Luisa. Je odličen trener in velik človek. Naš cilj je, da zaigramo v finalu, ki bo v nemški prestolnici," je Guardiola potrdil, da nekdanjemu klubu, ki ga še vedno nosi v srcu, ne bo namenil nobenega popusta.

Nemčija stiska pesti, da bi se Bayern uvrstil v finale, saj bi bil v Berlinu deležen glasne podpore. "Pred žrebom me je spremljal občutek, da se bomo pomerili z Barcelono, in res je bilo tako. Možnosti so 50 : 50. Se že veselim tekem. Le kaj je lepšega v nogometu, kot pa uživati v velikih tekmah?" poudarja športni direktor Matthias Sammer.

Thiago bo v čast zaigrati na Camp Nouu

Kaj pa pravijo igralci? "Vsak tekmec v polfinalu bi bil zahteven, ne samo Barcelona, mi bo pa v posebno čast zaigrati na Camp Nouu. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da izločimo tekmeca in zaigramo v finalu," je dejal Thiago Alcantara, ki se bo pomeril proti nekdanjim soigralcem, med njimi je tudi njegov brat Rafinha. Zanimivo je, da se je Thiago odločil, da bo nosil dres španske izbrane vrste (njegova mati je Španka), brat pa se je odločil za brazilsko zastavo, ki jo je pred desetletji ponosno zastopal oče Mazinho.

Veliko nogometašev Bayerna ima zelo lepe spomine na Brazilijo. V domovini sambe so lani osvojili naslov svetovnega prvaka, ko je med vratnicama blestel Manuel Neuer. "Ko si v polfinalu, je konec z lahkimi nalogami. Z Barcelono imamo dobro statistiko. Leta 2013 smo jo v polfinalu prepričljivo izločili (4:0 in 3:0, op. p.), a so se stvari od takrat v obeh klubih močno spremenile. Če bomo hoteli v finale, bomo morali odigrati dve vrhunski predstavi," je dejal najboljši vratar na svetu.

Kapetan Lahm je vesel, da bo povratna tekma na Bavarskem

Na Bavarskem pričakujejo nogometno zabavo. Čutijo se dovolj kakovostne, da jih močna Barcelona ni prestrašila. Zelo so zadovoljni s statistiko, ki je močno v prid Bayernu. Z Barcelono se je v evropskih tekmovanjih pomeril osemkrat, jo petkrat premagal, izgubil pa le enkrat.

"Ne bo nam lahko, a na srečo povratno tekmo igramo pred domačimi gledalci, kar bi lahko bila naša prednost. Obe ekipi stremita k igranju všečnega nogometa. Barcelona je v tem trenutku v dobri formi, tako da ocenjujem, da so naše možnosti polovične," je dejal kapetan Philipp Lahm, še eden izmed nemških junakov, ki so lani v Braziliji postali svetovni prvaki.

Dodaten razlog za moč Bayerna predstavlja zadnja zmaga nad Portom (6:1), pa tudi zdravniške napovedi o tem, da bi se lahko nekateri izmed največjih zvezdnikov že kmalu vrnili na igrišče. Navijači Bayerna najbolj pogrešajo Nizozemca Arjena Robbena in Francoza Francka Riberyja. Za razliko od privržencev Barcelone …

Ne spreglejte