Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
3. 1. 2017,
14.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Manchester City Pep Guardiola

Torek, 3. 1. 2017, 14.06

6 let, 6 mesecev

Guardiola, dobrodošel v Angliji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Pep Guardiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trener bogatega Manchester Cityja Pep Guardiola je kljub zmagi v angleškem prvenstvu z igralcem manj nad Burnleyjem (2:1) po tekmi stresal slabo voljo na novinarje. Ti so ga po porazu dva dni prej na derbiju z Liverpoolom (0:1) brez milosti kritizirali.

Španec, ki je v svoji trenerski karieri vodil le Barcelono in Bayern, s katerima je bil navajen bolj ali manj samo zmagovati, je v Angliji hitro spoznal, da mu ne bo lahko. Na silvestrski večer je v hudem boju z 0:1 izgubil na vročem Anfieldu, kar so izkoristili Liverpoolu naklonjeni novinarji in Guardiolo polili z gnojnico.

Španca, ki tega ni vajen, je vse skupaj razjezilo, svoj bes pa je pokazal po zmagi nad Burnleyjem le 48 ur kasneje. Sinjemodri so morali zaradi izključitve Fernandinha že v prvem polčasu - to je bil že njegov tretji rdeči karton v tej sezoni - večino tekme odigrati z igralcem manj, po tej pa je Guardiola na vprašanja odgovarjala z: "ne vem", "ne sprašujte mene". Ni manjkalo niti izjav v slogu: "Saj ste vi strokovnjak in veste več od mene, zakaj sploh sprašujete?" Špancu zares ni bilo do smeha.

Pred dvema dnevoma ne, zakaj zdaj?

City se je z zmago nad Burnleyjem Liverpoolu približal le na dve točki, za vodilnim Chelseajem pa zdaj zaostaja sedem točk. Liverpool je bil na silvestrovo v sedmih nebesih, dva dni kasneje pa le remiziral s Sunderlandom (2:2).

Na vprašanje, ali so sinjemodri še v boju za naslov, je Guardiola odgovoril: "Pred dvema dnevoma nismo bili, zakaj bi bili zdaj?" Katalonec je še izjavil, da je City zagotovo eden izmed njegovih zadnjih klubov.

Intervju po tekmi:
 

Čuti, da se bliža njegovo slovo

"Pri Cityju bom še tri leta, mogoče kakšno leto več. Zagotovo ne bom na klopi do 60. ali 65. leta. Čutim, da se proces mojega slovesa od nogometa že začenja," je še prilil olje na ogenj Španec, ki je, kot vse kaže, že po pol leta v Angliji izgubil glavo. Morda je kriv naporen urnik okoli novega leta. Česa takega do zdaj še nikoli ni občutil, na njegovo slabo voljo pa so vplivali tudi novinarji.

Tako ga niso obravnavali še nikjer, a če namerava zdržati še tri sezone, bo moral dobiti bolj trdo kožo. Nikakor ni v pravem klubu, če si je želel mir.

Kdo bo angleški prvak?

  • Chelsea
    36,09 %
    109 glasov
  • Liverpool
    27,15 %
    82 glasov
  • Manchester City
    6,62 %
    20 glasov
  • Arsenal
    6,95 %
    21 glasov
  • Tottenham
    0,99 %
    3 glasov
  • Manchester United
    22,19 %
    67 glasov
Oddanih 302 glasov
Ne spreglejte