Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2017,
16.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Antoine Griezmann Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak Girona špansko prvenstvo Atletico Madrid

Nedelja, 20. 8. 2017, 16.45

6 let, 6 mesecev

Antoine Griezmann v pričakovanju kazni

Nova nevšečnost za Oblaka in Atletico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Antoine Griezmann | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Atletica so v novo sezono vstopili z remijem v Gironi (2:2). V Kataloniji so zaostajali z 0:2, nato ostali brez izključenega Antoina Griezmanna, ki ga zaradi sočne zbadljivke, namenjene glavnemu sodniku, čaka disciplinska kazen, nato pa se junaško vrnili na 2:2 in na lica trenerja Diega Simeoneja izvabili nasmeh.

Madridski Atletico v soboto ni upravičil vloge favorita pri novopečenem prvoligašu Gironi. Na koncu je bil presrečen nad rezultatom (2:2), saj je po prvem polčasu zaostajal za dva zadetka, po izenačenje pa krenil z igralcem manj na igrišču. Soigralce je v 67. minuti na cedilu pustil Antoine Griezmann.

Špansko prvenstvo, 1. krog
Špansko prvenstvo 2017/18, pregled #infografika

Francoz, najboljši nogometaš lanskega evropskega prvenstva v Franciji, je v isti minuti prejel dva rumena kartona. Prvega mu je sodnik pokazal zaradi domnevnega simuliranja prekrška v kazenskem prostoru Girone, drugega pa zaradi ostrega jezika. Glavni sodnik Juan Martinez Munuera je po dvoboju razkril, da ga je prvi napadalec Atletica žalil. Dejal mu je "Eres un cagon." S tem ga je označil za ženski spolni organ oziroma ničvredneža, ki ima opravka z iztrebki.

Njegova prva izključitev v Španiji

Zaradi omenjenih besed je prejel drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča. To je bil njegov prvi rdeči karton, ki ga je prejel na 253. nastopu v španskem prvenstvu.

Jan Oblak in druščina so na gostovanju v Kataloniji osvojili točko (2:2). | Foto: Twitter - Voranc Jan Oblak in druščina so na gostovanju v Kataloniji osvojili točko (2:2). Foto: Twitter - Voranc

Ker je sodnik izrečene besede vnesel v zapisnik, francoskega reprezentanta, ki ga je v začetku poletja na Old Trafford snubil Manchester United, čaka disciplinska kazen. Po pravilniku tekmovanja se bo Griezmann hladil od dve do štiri tekme. Če bo moral počivati več kot dve tekmi, bo zamudil veliko slovesnost, ko se bo Atletico 16. septembra v četrtem krogu španskega prvenstva prvič predstavil na novem štadionu Wanda Metropolitano.

Griezmann se je po srečanju opravičil sodniku. Zadnji nogometaš, ki je bil v španskem prvenstvu kaznovan za omenjene besede, je bil Rodrigo (Valencia). Na gostovanju pri madridskem Realu je zmerjal pomočnika sodnika, nato pa moral izpustiti dve tekmi.

Simeone: Nikoli se ne predamo

Diego Simeone je bil ponosen na vrnitev svojih izbrancev. | Foto: Reuters Diego Simeone je bil ponosen na vrnitev svojih izbrancev. Foto: Reuters Ko je Griezmann na gostovanju v Gironi, ki je igrala prvo prvoligaško tekmo v 87-letni zgodovini kluba, zapustil igrišče, se je Atletico znašel v dvojnih škripcih. Zaostajal je z 0:2, hkrati pa ostal brez prvega strelca.

Izključitev Griezmanna je psihološko pozitivno vplivala na soigralce. Prebudili so se in krenili po preobrat. Angel Correa in Jose Gimenez sta poskrbel za izenačenje (2:2), nato pa je v izdihljajih srečanja goste rešil Jan Oblak, ko je mojstrsko ubranil strel Olarenwajuja Kayodeja z glavo. Ostalo je pri 2:2 in veselju na klopi rdeče- belih.

"Pri zaostanku z 0:2 in igralcem manj bi marsikdo pomislil, da je vsega konec. A mi se nikoli ne predamo. Priigrali smo si rezultat, ki se je zdel nekaj nemogočega," je po srečanju ponosno izpostavil Diego Simeone, ki nekaj časa ne bo mogel računati na jezikavega Francoza. Čeprav se je znašel v nehvaležnem položaju, se je rešil in v novo sezono vendarle vstopil neporažen.

Nogometaši so se pred tekmo z minuto molka poklonili žrtvam nedavnega terorističnega napada v Barceloni. | Foto: Twitter - Voranc Nogometaši so se pred tekmo z minuto molka poklonili žrtvam nedavnega terorističnega napada v Barceloni. Foto: Twitter - Voranc

Kako veliko razočaranje je bilo v taboru Girone, pričajo besede trenerja Pabla Machina. "Nisem srečen, s tem remijem ne morem biti zadovoljen. Točke bi se razveselil le takrat, če bi si moja ekipa zaslužila poraz. Tokrat pa bi si zaslužili zmago," je ocenil strateg novinca v prvoligaški druščini.

Po zadetkih Christiana Stuarija, nekdanjega nogometaša Middlesbrougha, ki je v prvem polčasu premagal Oblaka, se mu je nasmihala zmaga, nato pa se je moral zadovoljiti le s točko.

Ne spreglejte