Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 1. 2010,
22.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 13. 1. 2010, 22.14

8 let

Green Dragons: Več kot besede povedo dejanja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danijel ''Koma'' Komič, vodja navijaške skupine Green Dragons, ki stiska pesti za Olimpijo in slovensko reprezentanco, je mnenja, da bi bila lahko Slovenija posebna prav s tem, da nima vzdevka.

Slovenska nogometna reprezentanca (še) nima vzdevka, ki bi si utrl pot do srca navijačev. ''Res je, nasploh jih primanjkuje v slovenskem športu. Verjetno je to posledica tega, da v naši mladi državi na športnem področju še nimamo razvite tradicije poimenovanj. Po mojem mnenju bi namreč z eno besedo zelo težko označili, kaj nogometna reprezentanca predstavlja in kaj je predstavljala v preteklosti,'' je podal razmišljanje za Sportal Danijel ''Koma'' Komič. Vodja navijaške skupine Green Dragons, ki navija za ljubljansko Olimpijo in že pregovorno želi najboljše ''svetemu zeleno-belemu'' dresu, o morebitnem vzdevku slovenskih nogometašev v preteklosti v družbi navijačev Olimpije niti ni resneje razmišljal. ''To je izjemno zahtevno vprašanje. Če bi uporabili kakšno izmed slovenskih narodnih značilnosti, bi se začeli kregati, saj bi bilo kar nekaj predlogov. Poglejmo recimo naše hokejiste 'rise'. To je bila prava odločitev. Zaradi grba, pa tudi zato, ker je avtohtona žival iz Kočevskega Roga in so se z risom lahko vsi poistovetili. Pri nogometu je rivalstvo močnejše, tako da bi bilo tu malce težje. Človek, ki bi podal pravi predlog, bi moral biti mojster ideje,'' je mnenja zvest navijač Kekove čete, ki ji želi vse najboljše na svetovnem prvenstvu v JAR.

''Za nas konkretno so slovenski nogometaši junaki. Ampak junaki so lahko tudi Petra Majdič, Primož Kozmus, navsezadnje tudi Martin Strel ... Zelo težko bi to upodobili v obliki ene besede. Meni so bolj všeč poimenovanja kot npr. zlata generacija ali pa nogometna pravljica, ki ne izpostavljajo posameznika, ampak pokažejo zgodbo,'' je zaupal.

Za ljubljanske navijače so bili vedno carji

Iskanja najbolj primernega predloga za vzdevek, ki bi se ujemal s sporočilno vrednostjo slovenske nogometne reprezentance, se navijači ''zmajev'' torej niso lotili. ''Niti ni bilo razloga. Za nas so bili nogometaši v državnih dresih vedno 'carji'. Še toliko bolj po lanskem novembru, ko so ugnali veliko rusko cesarstvo (smeh). Dobro, nikoli nismo imeli svoje kraljevine ali cesarstva, tako da bi se lahko našel kakšen prevelik nacionalpatriot. Carji ni ravno primeren vzdevek (smeh). Rad bi poudaril, da več kot besede povedo dejanja. Če pa bi gledali, kaj imamo mi, drugi pa ne, bi lahko bili tudi človeške ribice. A konec koncev hočemo biti Slovenci posebni. Zakaj ne bi bili posebni prav s tem, da ostanemo edina reprezentanca na svetovnem prvenstvu brez nadimka,'' je vodja navijačev Olimpije podal zanimivo vprašanje.

V nadaljevanju pogovora, ki bo objavljen v popoldanskih urah, je predstavil grobo število potnikov iz vrst navijaške skupine Green Dragons, ki se odpravlja na jug Afrike, spregovoril o vzdušju z Violami na tekmah reprezentancah v Mariboru, novem štadionu v Stožicah in še marsičem ... Preverite.

Ne spreglejte