Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 8. 2014,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Villarreal Bojan Jokić Rene Krhin Sevilla Valencia

Petek, 22. 8. 2014, 15.22

8 let

Granada izgubila, Rene Krhin ni debitiral

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jan Oblak je Atleticu v Madridu pomagal do minimalne zmage nad Las Palmasom v 1. krogu prvenstva. Barcelona je zmagala, Real le remiziral. Rene Krhin v ponedeljek ni debitiral za Granado.

Če je kdo morda še dvomil, kdo bo prvi vratar Atletica v novi sezoni, je zdaj jasno. Izkušeni Miguel Angel Moya bo sedel na klopi, med vratnicama bo Jan Oblak. Ta je v prvi tekmi sezone Madridčanov branil vso tekmo. Atletico je z golom Antoina Griezmanna iz prvega polčasa zmagal z 1:0. Imel je še nekaj priložnosti, a jih ni izkoristil, a lahko bi tudi ostal brez vseh treh točk. Edini strel, ki so ga gostje, novinci v prvi ligi Las Palmas, usmerili v vrata Atletica, je Oblak izjemno ubranil. Po strelu Oliva Aythamija z glavo v 73. minuti je žogo marsikdo že videl v mreži, a je Škofjeločan z izjemnim refleksom poskrbel, da je ohranil nedotaknjeno mrežo. "Čudežna obramba," je posredovanje 22-letnega vratarja pospremil eden izmed komentatorjev tekme.

Barcelona, ki brani naslov, je igrala v gosteh pri Athletic Bilbau, s katerim je v španskem superpokalu pred kratkim doživela boleč poraz. Barcelona je napadala, a ji mreže ni uspelo zatresti. Lionel Messi je celo zapravil enajstmetrovko. Domačo mrežo je uspelo zatresti Luisu Suarezu v drugem polčasu, kar je zadostovalo za zmago.

Real Madrid je na gostovanju pri Sporting Gijonu razočaral. Igral je tekmo brez golov. Villarreal Bojana Jokića je v Sevilli pri Betisu remiziral (1:1), slovenski predstavnik pa je tekmo spremljal s klopi.

Granada je v zadnji tekmi kroga gostila Eibar in izgubila z 1:3. Rene Krhin, ki je v Granado prišel pred začetkom sezone, ni debitiral v dresu novega moštva. Vso tekmo je presedel na klopi.

Ne spreglejte