Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 11. 2015,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Rafael Benitez Mircea Lucescu

Četrtek, 26. 11. 2015, 10.30

6 let, 6 mesecev

Gorje tekmecem, ko se smeji Ronaldu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Reala so po stresnem porazu z Barcelono v festivalu zadetkov v Lvovu ugnali Šahtar s 4:3. Z goli in podajami je izstopal Cristiano Ronaldo, ki je na večni lestvici pobegnil Lionelu Messiju.

Arena Lviv, na kateri se je slovenska nogometna reprezentanca oddaljila od evropskega prvenstva v Franciji, je v sredo zvečer spremljala poslastico s sedmimi zadetki. Real je vodil že s 4:0, na koncu pa trepetal za zmago.

Madridski velikan je nastopil prvič po domačem sramotnem porazu v el clasicu, ko je na štadionu Santiago Bernabeu izgubil kar z 0:4. Nogometna javnost je z zanimanjem spremljala, kako se bodo zvezdniki belih baletnikov odzvali po boleči zaušnici, ki je poskrbela za globoke razprtije, saj sta se na nasprotnih bregovih znašla kritizirani trener Rafael Benitez in nezadovoljni prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, nič kaj navdušen nad igralno vlogo v napadu.

Beniteza niso strli trije prejeti zadetki

Gostujoča zmaga proti Šahtarju (4:3) je poskrbela za dvig razpoloženja, še kako pomembnega pred nadaljevanjem španskega prvenstva, v katerem gledajo beli baletniki v hrbet Barceloni in zaostajajo šest točk.

"Na splošno sem lahko zadovoljen z rezultatom. Večino dvoboja smo odigrali na visoki ravni. Ko pa smo si privoščili nekaj napak, gostiteljem dovolili kazenski strel in nato prejeli še gol po kotu, se je vse skupaj hitro obrnilo. Najpomembneje je, da smo si zagotovili prvo mesto v skupini. Proti zelo močnemu tekmecu smo dosegli štiri gole, tako da si moji izbranci zaslužijo pohvale," je strateg Benitez prepričan, da se bo Real s pomočjo takšnih zmag lažje vrnil na raven, ki jo od njega pričakujejo izbirčni navijači, želeli pa bi si jo tudi igralci.

Real si je do 77. minute nabral ogromno prednost štirih zadetkov, nato pa jih do konca skoraj zapravil. Ostalo je pri vodstvu s 4:3 in zmagi desetkratnih evropskih prvakov.

Ronaldo ni le zabijal, ampak tudi podajal

Ronaldo je dosegel dva zadetka in povečal naskok na večni lestvici strelcev v ligi prvakov, kjer Lionelu Messiju (Barcelona) ponovno beži za pet zadetkov. Portugalec je tudi prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev lige prvakov v tej sezoni. Dosegel je sedem zadetkov.

Ronaldo se je izkazal tudi s podajama, saj je odlično zaposlil Hrvata Luko Modrića in Španca Danija Carvajala. Zato ni čudila dobra volja prvega zvezdnika madridskega kluba, ki je v Ukrajini širil dobro voljo in nakazal, da bi lahko Real kmalu zaigral bolje tudi v domačem prvenstvu.

Real lahko nadomesti vsakogar, Šahtar malce težje

Dva zadetka za gostitelje je dosegel Brazilec Alex Teixeira, edini nogometaš evropskega kluba, ki je v tej sezoni v prvoligaških tekmovanjih dosegel več zadetkov od najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije Andraža Šporarja.

"S pozitivno oceno lahko ocenim le zadnjih 20 minut. Vstop Taisona je prebudil moje napadalce. Žal pa smo v obrambi storili preveč napak. Prenaivno smo prejeli prvi gol, nato pa je Real prevzel nadzor nad srečanjem," je priznal dolgoletni trener Šahtarja Mircea Lucescu, ki je v enajsterici zelo pogrešal kapetana Darija Srno. "Real lahko morda nadomesti vsakega manjkajočega igralca, pri nas gre to nekoliko težje," je pojasnil izkušeni Romun.

Šahtar čaka krčevit boj za tretje mesto z Malmom. Oba sta zbrala tri točke, boljši medsebojni izkupiček pa imajo Ukrajinci (4:0 in 0:1). Boljši izmed njiju bo spomladi zaigral v ligi Europa.

Ne spreglejte