Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 7. 2016,
12.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Liga Europa Maccabi Tel Aviv ND Gorica Miran Srebrnič Gregor Sorčan

Četrtek, 7. 7. 2016, 12.29

6 let, 6 mesecev

Pred povratno tekmo med Gorico in Maccabijem

Po dolgem času je prišel velik klub

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Sorčan | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaše Gorice danes čaka zahtevna naloga. Na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa bodo gostili Maccabi Tel Aviv, ki si je prejšnji teden priigral ogromno prednost (3:0). Vrtnice želijo izraelskemu favoritu otežiti delo.

Izraelski velikan, ki je v prejšnji sezoni nastopal v skupinskem delu lige prvakov, prihaja v mesto vrtnic kot absolutni favorit. V Sloveniji se je nazadnje mudil leta 2014, ko je v Ljudskem vrtu ostal praznih rok. Napredovanje v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo bi mu preprečil le čudež, saj je na prvi tekmi štirikratnega slovenskega prvaka odpravil s 3:0.

"Na prvi tekmi smo iz štirih strelov dobili tri zadetke. Vse po naših napakah. Vsem skupaj nam je žal, da nismo iztržili boljšega rezultata, ampak ne glede na to smo enotni, da bomo pokazali vse, kar znamo. Vsekakor se nadejamo še boljše igre in še boljšega rezultata," je vratar Gorice Grega Sorčan prepričan, da je Maccabi premagljiv.

V Športnem parku bi vrtnice v naslednji krog popeljala le zelo visoka zmaga. Eden najboljših vratarjev Prve lige Telekom Slovenije in mladi reprezentant (na zadnji reprezentančni akciji se je pripravljal s člansko zasedbo) se nadeja boljšega rezultata. "Na povratni tekmi si moramo več upati, več moramo vložiti v izpeljevanje akcij," dodaja zvezni igralec vrtnic Andrej Kotnik.

Srebrnič želi otežiti delo gostom

Vsi izbranci Mirana Srebrniča so zdravi in pripravljeni na odmeven dvoboj z Maccabijem. | Foto: Vid Ponikvar Vsi izbranci Mirana Srebrniča so zdravi in pripravljeni na odmeven dvoboj z Maccabijem. Foto: Vid Ponikvar Njegov trener Miran Srebrnič je upal, da bodo njegovi varovanci v Izraelu dosegli rezultat, ki bi jim na povratni tekmi odpiral možnosti za napredovanje. Načrt se mu ni posrečil. "Upam, da bomo na povratni tekmi razpoloženi in da bomo imeli tudi nekaj sreče. Gostom želimo otežiti delo. Vsekakor moramo igrati do konca. Maccabi je odličen. Po kakovosti spada v italijansko serie A," je poudaril, s kako zahtevnim tekmecem imajo opravka.

Čeprav si Gorica prejšnji teden ni pripravila dobre popotnice za povratno srečanje, upa na dober obisk in vzdušje na tribunah. "Ta tekma je velik dogodek tudi za mesto, saj je k nam po dolgem času znova prišel velik klub, zato pričakujem tudi dober odziv občinstva."

Srečanje se bo začelo ob 18.30, glavni sodnik bo Avstrijec Manuel Schüttengruber.

Ne spreglejte